Musikkvideoen er sett av millioner

Har du sett videoen på Facebook? Her er historien bak barnekoret som synger den nydelige «hjemmekontorversjonen» av Maroon 5 sin låt Memories.

One Voice Children´s choir fra Utah har 140 medlemmer i alderen 4 til 17 år. Nå synger de hjemmefra, og berører en hel verden. Foto: Skjermdump fra YouTube
One Voice Children´s choir fra Utah har 140 medlemmer i alderen 4 til 17 år. Nå synger de hjemmefra, og berører en hel verden. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med jevne mellomrom dukker det opp videoer som deles vilt på sosiale medier. Noen ganger er de sjokkerende. Andre ganger bare morsomme, fine eller rørende.

I dette rare året 2020 har vi kanskje vært enda mer lettrørte og mottagelige for sistnevnte? Den siste uka er det i hvert fall én video som ofte har møtt oss idet vi logger oss på Facebook. Den er verken ny eller sjokkerende, men den er aldeles nydelig.

Synger fra hver sine hjem

Videoen viser koret One Voice Children´s Choir fra Utah. Da pandemien traff USA med full styrke i vår, kunne de ikke lenger øve sammen. Det fikk ikke stoppet sanggleden, og denne videon ble til. Sangen de synger passer ekstra godt i år, og kanskje spesielt godt nå som pandemien har herjet så lenge og det nærmer seg jul: Den handler om de som står oss nær, de vi har mistet på veien, og hvordan minnene bringer oss sammen. Det er til å bli tårevåt av i seg selv, men hør klippet under og se om du klarer å holde tårene tilbake:

One Voice Childrens Choir ble stiftet av Masa Fukuda i 2001 etter at han komponerte sangen «It Just Takes Love» for vinter-OL 2002 i Salt Lake City i den amerikanske delstaten Utah. Flere av barna deltok i åpningsseremonien, og etter OL fortsatte de å synge sammen. Koret har 140 medlemmer i alderen 4 til 17 år, og har mottatt flere internasjonale priser.

Masa Fukada dirigerer dem fortsatt, nå også via skjermen til de 140 sangernes hjem. Du kan se ham dirigere i videoen over.

Videoen ble lastet opp på korets YouTube-kanal i mai, og er i skrivende stund spilt over 7,6 millioner ganger bare derfra. I tillegg er den delt i det uendelige på sosiale medier.

Du kan følge koret på deres YouTubekanal eller Facebookside.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer