Tips til jentefest:

Møtes til årlig brudefest - brudgom ingen adgang

- Det hadde vært for ille å bruke den fine kjolen bare en gang!

HØSTENS VAKRESTE EVENTYR: Brureferd i Rondane, brudekjolefest 2019: Dorthe B. Rundtom, Dorte Ørud Grindvoll, Jill Harvigḱen og Tonje Bergum Jahr. Marianne var ikke med dette året.
HØSTENS VAKRESTE EVENTYR: Brureferd i Rondane, brudekjolefest 2019: Dorthe B. Rundtom, Dorte Ørud Grindvoll, Jill Harvigḱen og Tonje Bergum Jahr. Marianne var ikke med dette året. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): La oss være helt ærlige nå: Enhver kvinne vet at bryllup handler mest om bruden. Så hvorfor la det være med den ene festen? Det har disse damene tatt på alvor. For aldri har de brukt så mye penger på en kjole, aldri har de følt seg så fine som på sin egen bryllupsdag.

HAPPY WIFE, HAPPY LIFE: Sa brura. Brudekjolefest anno 2015.
HAPPY WIFE, HAPPY LIFE: Sa brura. Brudekjolefest anno 2015. Vis mer

I år er det tolv år siden Dorthe Rundtom (44) og Jill Harviken (45) inviterte hverandre på brudekjolefest. Det skjedde allerede før Jill var gift: Dorthe var med da Jill kjøpte sin brudekjole, og i brudesalongen inngikk de en pakt om å pynte seg i brudestasen én helg hvert eneste år fremover.

Best på fest

I Dorthes bryllup ble Marianne fridd til, og dermed var de tre. En tradisjon var født, og etter det ble det aldri aktuelt å leie brudekjole i gjengen deres - hvem ville vel gå glipp av brudekjolefest?

- Ikke ett år har vi droppet fest, Marianne har til og med vært gravid. Hun fikk på seg kjolen på et vis, den lot seg ikke lukke, men vi gjennomfører alltid, ler Dorthe.

- Noen av kjolene er blitt møkkete med tiden. Vi har vært innom tanken å kjøpe nye, brudemotene forandrer seg jo også med åra, man ser jo det. Men alt dette er litt av sjarmen.

I STUA: Brudekjolefest anno 2013.
I STUA: Brudekjolefest anno 2013. Vis mer

Med åra er flere kommet til etter hvert som de har hengt sine egne brudekjoler i skapet: Dorte Grindvoll (42), Tonje Bergum Jahr (41) og Marianne Ekeberg Kollobekken (44). Alle studerte sammen på Lærerhøgskolen på Elverum, med unntak av Marianne som giftet seg med en av de andre jentenes medstudent og ble med i gjengen på det viset.

I TRAPPA: Brudekjolefest anno 2015.
I TRAPPA: Brudekjolefest anno 2015. Vis mer

- Vi møtes en helg hver høst, og kaller det høstens vakreste eventyr, ler Dorte Grindvoll.

- Da tar vi fram brudestasen fra sko til slør, møter noen av våre beste venninner og nyter en bedre treretters middag og skåler i champagne. Vi kjøper nok aldri så fine kjoler igjen, så det hadde vært synd å bare bruke dem en gang.

Bolero løser det meste

PÅ BÅT: Brudekjolefest anno 2016.
PÅ BÅT: Brudekjolefest anno 2016. Vis mer

Damene synes ikke idéen deres er så rar. Det rareste er at ikke flere gjør som dem; får på seg kjolen og sløret og koser seg sammen med gode venninner. Bilder deles raust på Facebook, til kommentarer og latter. Mange uttrykker at de er imponert over at kjolene passer like fint, år etter år. Da ler jentene godt.

- Hvor godt kjolene passer oss varierer litt, og det har vi fryktelig mye morro med, røper Dorte Grindvoll.

- Kjoler som er trange det ene året kan være romslige det neste, men på skal dem! Vi har jo lært oss noen triks med åra, bolero løser for eksempel det meste.

I BADSTU: Brudekjolefest anno 2018.
I BADSTU: Brudekjolefest anno 2018. Vis mer

Nå bor damene på hver sine kanter, men høstens vakreste eventyr prioriteres hvert eneste år. Da reiser de fra Toten og Gausdal og Lørenskog med slep og slør, i år ble hele stasen tatt med på hyttetur til Rondane. Den siste ideen som er på planleggingsstadiet, er å unne seg en skikkelig brudereise neste gang gjengen jubilerer. Brudgommer ingen adgang, selvsagt - i denne klubben har bare bruder innpass. Med tiden har de funnet ut at det ikke engang trenger å være et kriterium å være noens kone. For skilsmissestatistikken har selvsagt truffet denne gjengen også.

- Vi vurderte å fryse henne ut, men bestemte oss raskt for at vi ikke kan ta hensyn til brudd, ler Dorte Grindvoll.

Konklusjonen ble at brudekjoleklubben er som et bryllup; den handler mest om bruden. Og en gang kone, alltid brud.

Sa brura.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.