Oppdragelse før og nå:

«Mormor la babyen sin i vogna, satte vogna på balkongen, og gikk på skitur aleine»

Kommentar: Jeg begynner å lure på om hun hadde et poeng.

Mormor var alltid så velkledd at onkelen min husker hvor stolt han ble hver gang hun hentet ham på skolen. Jeg ser for meg at hun så omtrent sånn ut på skitur innover Isdalen i Bergen. Hun insisterer på at hun ikke pyntet seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Mormor var alltid så velkledd at onkelen min husker hvor stolt han ble hver gang hun hentet ham på skolen. Jeg ser for meg at hun så omtrent sånn ut på skitur innover Isdalen i Bergen. Hun insisterer på at hun ikke pyntet seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Jeg ser henne for meg, i elegante drag på ski i Isdalen i Bergen, garantert velstelt og velkledd i anorakk og nikkers.

Her jeg står, helg ut og helg inn, i en hall et sted på Østlandet og drikker sur kaffe fra pappkrus, er det ikke mye som minner om den velstelte, velkledde egentida fra mormors år som småbarnsmor. Nå er riktignok ikke mine barn så små lenger heller, ett av dem har sant og si vokst meg over hodet. Og likevel sitter jeg her og heier dem fram til seier, trøster etter tap, og tilbyr mat, drikke og sårstell.

Den tidsklemma folk snakker om, er i mitt tilfelle høyst selvpåført. Men den er helt reell.

Tenk om de trenger meg?

Mormor bare gikk. Ut på tur, helt aleine eller sammen med venninner. Det falt henne ikke inn å ta med vogna, ungen skulle jo bare sove likevel.

Min generasjons mødre har ikke bare tatt med oss babyene våre over alt, vi har vist dem fram og forventet applaus. Helt til de er blitt så store at de har tatt med oss. For vi henger på, selv om de vokser oss over hodet. Tenk om de skulle trenge oss, og vi ikke var der? Tenk om de spilte sin livs kamp, og vi ikke så den? Tenk om ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.