7 oppskrifter på lammestek til påske

Løft smaken av lammesteken til nye høyder

Finn din favorittoppskrift og server en uforglemmelig lammestek til påskeaften. Det er enklere enn du tror.

Lammestek: Lammesteken kan tilberedes på den enkleste måten, krydret og helstekt. For de litt mer avanserte kan beina skjæres ut og steika fylles med smaker som persille og hvitløk eller noe annet godt. Foto: Synøve Dreyer
Lammestek: Lammesteken kan tilberedes på den enkleste måten, krydret og helstekt. For de litt mer avanserte kan beina skjæres ut og steika fylles med smaker som persille og hvitløk eller noe annet godt. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Denne artikkelen ble første gang publisert i april 2019.

Påskelam er ikke bare nydelig mat, det er også en viktig tradisjon i store deler av verden.

Kristendommen beskriver Jesus som «Guds lam som bærer verdens synder». Lammet er også symbol for et nytt, uskyldig liv.

Jødene ofret lam i påskehøytiden. Denne tradisjonen følges fremdeles både av jøder og den gresk ortodokse kirke.

Ingen påske uten en duftende lammestek. I påskemåneden kjøper vi nesten tre ganger så mye lammestek som i en normalmåned. Trenger du tips til å fornye lammesteken så får du oppskrifter her som alle har litt forskjellig krydring og tilbehør. Lammesteken kan fylles med mye godt.

Smaker til lam

Lammekjøtt kler mange typer krydder; persille, timian, gressløk, rosmarin, hvitløk, mynte, sitron og dill for å nevne noen.

Ferskt eller fryst lam?

Lammesesongen er høsten og da er det alltid god tilgang på ferskt lam.

Før var det gjerne frossen stek som ble solgt til påske, men nå er det mulig å kjøpe ferskt lam i butikken.

Kjøper du en utbeinet lammestek er den enkel å fylle og lett å skjære opp.

Har du en fryst stek, så husk at den trenger god tid på å tine.

Tiner du steken langsomt på et kjølig sted forringer det ikke kvaliteten på kjøttet.

Lammelår har holdbarhet på 10-12 måneder i fryseren.

Langtidssteking

Mulighetene er mange når det gjelder oppskrifter og tilberedning av lammekjøtt. Med langtidssteking kan du la kjøttet godgjøre seg i ovnen på svak varme i timevis, mens du selv går en lang skitur eller sitter i solveggen. Denne metoden gir dessuten fantastisk mørt og saftig kjøtt.

Lammestek uten stekeovn

Har du ikke stekeovn på hytta eller i båten, er mulighetene mange likevel. En rommelig gryte gjør nytten. Det en fordel å bruke mindre stykker av lammelåret eller -bogen, som er utbeinet og surret til mindre steker. Lammelår uten skank kan også få plass i en stor gryte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.