Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Denne artikkelen ble første gang publisert i april 2019.
Påskelam er ikke bare nydelig mat, det er også en viktig tradisjon i store deler av verden.
Kristendommen beskriver Jesus som «Guds lam som bærer verdens synder». Lammet er også symbol for et nytt, uskyldig liv.
Jødene ofret lam i påskehøytiden. Denne tradisjonen følges fremdeles både av jøder og den gresk ortodokse kirke.
Ingen påske uten en duftende lammestek. I påskemåneden kjøper vi nesten tre ganger så mye lammestek som i en normalmåned. Trenger du tips til å fornye lammesteken så får du oppskrifter her som alle har litt forskjellig krydring og tilbehør. Lammesteken kan fylles med mye godt.

Ble sagt at den hadde like mye næring som egg og brød
Smaker til lam
Lammekjøtt kler mange typer krydder; persille, timian, gressløk, rosmarin, hvitløk, mynte, sitron og dill for å nevne noen.
Ferskt eller fryst lam?
Lammesesongen er høsten og da er det alltid god tilgang på ferskt lam.
Før var det gjerne frossen stek som ble solgt til påske, men nå er det mulig å kjøpe ferskt lam i butikken.
Kjøper du en utbeinet lammestek er den enkel å fylle og lett å skjære opp.
Har du en fryst stek, så husk at den trenger god tid på å tine.
Tiner du steken langsomt på et kjølig sted forringer det ikke kvaliteten på kjøttet.
Lammelår har holdbarhet på 10-12 måneder i fryseren.

Varme drikker for kalde dager
Langtidssteking
Mulighetene er mange når det gjelder oppskrifter og tilberedning av lammekjøtt. Med langtidssteking kan du la kjøttet godgjøre seg i ovnen på svak varme i timevis, mens du selv går en lang skitur eller sitter i solveggen. Denne metoden gir dessuten fantastisk mørt og saftig kjøtt.
Lammestek uten stekeovn
Har du ikke stekeovn på hytta eller i båten, er mulighetene mange likevel. En rommelig gryte gjør nytten. Det en fordel å bruke mindre stykker av lammelåret eller -bogen, som er utbeinet og surret til mindre steker. Lammelår uten skank kan også få plass i en stor gryte.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.