Slik er det å bli eldre

- Livet er bedre etter 50

Det er mange fordeler ved å bli eldre: Vi blir rausere, mer harmoniske, mindre bekymret, viser forskning. Og kvinner får ofte mer frihetsfølelse etter at de har fylt 50.

MER FRIHET: Når du blir eldre følger det også mange fordeler med: større frihet, mer å være takknemlig for, mer kontroll over hverdagen, sier forfatter Niels Chr. Geelmuyden. Foto: Astrid Hexeberg
MER FRIHET: Når du blir eldre følger det også mange fordeler med: større frihet, mer å være takknemlig for, mer kontroll over hverdagen, sier forfatter Niels Chr. Geelmuyden. Foto: Astrid Hexeberg Vis mer
Publisert

(Vi.no): – Gratulerer med forfremmelsen til 50-åring, lød hilsenen fra forfatter Niels Christian Geelmuyden i boka som jeg fikk i bursdagsgave nylig. Forfremmelse? Hva behager? Jeg hadde alle tegn på midtlivskrise, og syntes dette med å bli femti var veldig lite moro.

Les også: Eldre koser seg ihjel

Jeg trengte hjelp, og den hjelpen holdt jeg åpenbart nå i hånden. Boka «50 fordeler med å passere 50» er den foreløpig ferskeste fra den produktive skribenten Geelmuyden. Mange vil sikkert kjenne igjen hans fire, forrige faktabøker som handler om at det er flere ulemper med moderne mat og drikke og legemidler enn folk flest vet om.

– Disse bøkene er jo ganske samfunnskritiske. Så nå hadde jeg lyst til å skrive en bok med motsatt fortegn, altså om at noe faktisk er bedre enn hva folk flest er klar over, sier Geelmuyden.

– Det er jo også noe alvorlig i det: Det er mange mennesker som frykter veldig å bli eldre og føler at livet er over. Vi vet så mye om det som går feil vei, men lite om de tingene som går riktig vei. Og det er mange.

Les også: Disse holder ut lengst i jobben

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.