Smuglet tre kilo kokain for kjæresten:

- Lettet da jeg ble arrestert

Jessica har aldri brukt narkotika, likevel smuglet hun. Ektefeller hjelper da hverandre?

Jessica innser at hun var naiv og dum. Nå ønsker hun å advare andre mot å være så dumsnill som hun var. Foto: Stefan Lindblom
Jessica innser at hun var naiv og dum. Nå ønsker hun å advare andre mot å være så dumsnill som hun var. Foto: Stefan Lindblom Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvor langt vil du gå for kjærligheten? Jessica lånte bort penger og satte seg i gjeld for ektemannens skyld.

Det var også for hans del hun påtok seg å smugle kokain. Hun, som aldri hadde brukt narkotika selv. Da hun ble tatt, følte hun bare lettelse. Selv om hun måtte sone sin straff.

Lang narkotikadom

Ryggsekken var rød. Den inneholdt tre kilo kokain til en gateverdi på fem millioner kroner. Jessica hadde hatt den med seg fra Amsterdam, og nå var hun snart hjemme. Etter å ha byttet fra buss til tog i København, rullet hun mot sydsvenske Skåne. Toget stoppet i Hyllie, utenfor Malmö.

Jessica tittet ut gjennom vinduet og speidet etter narkohunder. Hun så ingen, men det var tollere der, og de gikk om bord. Jessica ble så nervøs at hun skalv ukontrollert over hele kroppen, og tollerne la merke til det: De ba henne bli med ut på perrongen.

Etter en rask titt i den røde sekken satte de på henne håndjern og kjørte henne rett i varetekt. En augustdag i 2017 skulle forandre livet hennes for alltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.