Kongelig bursdag

Kronprinsesse Mette-Marit fyller 47 år

I ro og mak skal kronprinsesse Mette-Marit feire fødselsdagen sin onsdag, uten offisielle oppdrag.

FYLLER ÅR: Kronprinsesse Mette-Marit på Dvergsøya utenfor Kristiansand der kongefamilien ferierte i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FYLLER ÅR: Kronprinsesse Mette-Marit på Dvergsøya utenfor Kristiansand der kongefamilien ferierte i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Dagen feires privat, svarer assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, på NTBs spørsmål om planene for dagen.

Det er heller ikke rom for så mye annet med de rådende smitteverntiltakene, og dessuten faller årets bursdag for Mette-Marit midt i uka, med skole dagen etter for barna.

Som for de fleste andre i Norge er dette året blitt preget av koronasituasjonen for kronprinsfamilien, med hjemmeskole, karanteneperiode og ferier i Norge.

Kronprinsessen hadde allerede redusert arbeidsmengden etter at hun for snart to år siden fikk konstatert en kronisk lungesykdom, en uvanlig variant av fibrose i lungene, ifølge hennes lege. Den medfører at hun også er i en av risikogruppene for covid-19 og følgelig må være ekstra forsiktig.

Hun har imidlertid vært aktiv på sosiale medier og postet innlegg med private bilder fra familiens aktiviteter i koronatiden. Da kronprins Haakon fylte år for en knapp måned, siden la kronprinsessen ut en video med bilder av ham på Instagram – så gjenstår det å se om det dukker opp noe tilsvarende på hennes dag.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.