Våre beste oppskrifter til påske:

Kosemat for hjemmepåsken

Få gjester betyr mer til deg. Her er våre beste oppskrifter!

OPPSKRIFT: Kvikk Lunsj kake, Påskens beste sjokoladekake pynter du med Kvikk Lunsj og påskegodteri. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble først publisert i april 2020.

Det blir kanskje ikke så mange rundt bordet denne påska, men det går da an å kose seg for det? Hjemmepåske kan også inneholde påskeegg, lammestek, quiz, kryssord, godteri, appelsiner og Kvikk Lunsj.

Hvorfor spiser vi påskelam?

Lammet har stor symbolsk verdi i kristendommen. Både fordi det markerer jødenes utgang fra Egypt, men mest fordi lammet er et bilde på Jesus.

I Det nye testamentet brukes bildet av lammet som ble ofret, som en sammenlikning med Jesus som ble ofret for all verdens synder. Det kalles et «sonoffer». «Se, Guds lam, som bærer verdens synd!» Døperen Johannes roper ut disse ordene når han ser Jesus komme gående. (Joh. 1,29) og Paulus skriver i ett av sine brev om Jesus etter hans død: «For vårt påskelam er slaktet, Kristus» .

Dette med lammet som symbol for soning, har også andre utspring. Begrepet «syndebukk» hører også med når vi skal forstå at lammet ofres. Syndebukken bærer bort folkets synder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.