Karoline døde i flystyrt: - Hun var hele vår verden

Flyet styrtet få minutter etter avgang, og Knut Aadland mistet den kjæreste han hadde. Nå viderefører han sin datters arv.

Karoline Aadland var på oppdrag for Røde Kors da flyet hennes styrtet over Etiopia. Nyheten om ulykken, som krevde 157 menneskeliv, nådde Karolines foreldre hjemme i Bergen før presten kom med dødsbudskapet. Foto: Røde Kors / NTB Scanpix
Karoline Aadland var på oppdrag for Røde Kors da flyet hennes styrtet over Etiopia. Nyheten om ulykken, som krevde 157 menneskeliv, nådde Karolines foreldre hjemme i Bergen før presten kom med dødsbudskapet. Foto: Røde Kors / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det var 10. mars i fjor at Boeing 737 Max 8-flyet styrtet på et jorde i Etiopia. Om bord var Knut Aadlands (70) eneste barn.

Karoline Aadland (28) var på vei til Nairobi i Kenya i forbindelse med jobben sin som koordinator for Røde Kors.

- Vi fikk en tekstmelding da hun satt på flyet fra Oslo. Det var det siste vi hørte fra henne, forteller Knut.

- En god venninne av min kone Marianne så på nyhetene at et fly hadde styrtet. Hun ringte Marianne som kunne bekrefte at det var Karolines fly.

Et etterlengtet barn

Da politiet og presten kom på døra med dødsbudskapet, visste de allerede hva som hadde skjedd. Knut var ute på sin daglige morgentur og stakk innom en kamerat for en kaffekopp og en prat.

- Jeg ble hentet av en nabo. I bilen fikk jeg den uvirkelige og fryktelige beskjeden om at Karoline var død. Jeg fikk en fysisk reaksjon, hele kroppen dirret, husker Knut.

Han forteller at Karoline var et svært etterlengtet barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.