Karl var svigermors verste mareritt

Det er få roller i familien som er forbundet med så mange negative historier som svigermor. Heldigvis er det sjelden hatet stikker så dypt som hos Karl Hau.

Karl Hau var en pen ung mann og en lovende jurist da han ble anklaget for drapet på sin svigermor. Foto: Carlhau.com
Karl Hau var en pen ung mann og en lovende jurist da han ble anklaget for drapet på sin svigermor. Foto: Carlhau.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Karl Hau må ha framstått som en ekte svigermorsdrøm som 19-åring. En tilsynelatende skikkelig, ambisiøs ung mann som studerte jus – men Josephine Molitor likte ham ikke i det hele tatt. Kanskje hun var en god menneskekjenner?

Karl traff den velstående enka fra den fasjonable tyske kurbyen Baden-Baden og hennes to døtre Lina og Olga på ferie på Korsika, dit hans far bankdirektøren hadde sendt ham etter en tids sykdom og utsvevende livsførsel.

Da Karl fridde til 25 år gamle Lina, motsatte Josephine seg bestemt ekteskapet. Hadde Josephine fått bestemme, ville livet virkelig blitt annerledes for alle de involverte i dette dramaet som tok til i året 1901.

Mistet alt

Det unge, forelskede paret rømte til Sveits, giftet seg og reiste videre til USA.

Karl og Lina bosatte seg i Washington, der han fortsatte sine jusstudier og tok eksamen med beste karakter. Framtida så lys ut da Karl både startet eget advokatfirma, underviste i romersk rett ved George Washington University og var sekretær for den tyrkiske generalkonsulen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.