Presidentvalget 2020

Joe Bidens tragiske fortid

Les den sterke historien om Joe Biden som mistet kona og datteren i bilulykke, og sønnen til kreft.

Om få timer kan Joe Biden være USAs 46.president. Eller ikke. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB
Om få timer kan Joe Biden være USAs 46.president. Eller ikke. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Åtte år som visepresident for USA var forbi i 2016, men nå - fire år senere, står Joe Biden klar som presidentkandidat. Snart får vi vite om Donald Trump tar nok en seier eller om Joseph Robinette Biden Jr. er USAs nye president.

Biden har vært politisk aktiv i mange år, men han ble virkelig kjent da Barack Obama valgte ham som sin visepresident i 2008. Mye forandret seg da naturligvis for Biden - han måtte blant annet gi opp noe som har vært en stor del av livet hans: Det å kjøre bil. 77-åringen vokste opp i Scranton i delstaten Pennsylvania, med en far som eide den største Chevrolet-forhandleren i statene i mange år.

Bryllupsgave fra faren

I et intervju med Jay Leno (70) i serien hans «Jay Lenos Garage», ruller Biden opp i en stor, sort Secret Service-bil, omringet av en politieskorte bestående av både SUV-er og motorsykler. Ut fra den lange limousinen stiger Biden ut ikledd et par sorte solbriller han alltid har på seg, sammen med et stort smil om munnen. Muligens kan det være fordi han nettopp har fått øye på noe som har betydd mye for han i mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.