Kjærlighet på nett:

«Jeg visste at jeg for lengst hadde passert den alderen da man kan ha håp om å treffe en ny mann på bar»

Kari var enke, Kalle var tretten år yngre. Det ble full klaff da de møttes på datingappen Tinder.

Kalle og Kari er begge svært glade for at de i godt voksen alder møtte kjærligheten på nytt – og våget å satse på den. Foto: Xenia Villafranca
Kalle og Kari er begge svært glade for at de i godt voksen alder møtte kjærligheten på nytt – og våget å satse på den. Foto: Xenia Villafranca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For tre og et halvt år siden år siden hadde ikke Kari Halvorsen (62) tenkt seg muligheten av at hun kunne treffe en ny mann og oppleve kjærligheten på nytt. Hun var knust av sorg da mannen hennes, Dan, rett før jul i 2016 døde av kreft etter et kort sykeleie. Sønnen Herman var bare 12 år gammel. Hun visste at hun måtte ta vare på både ham og hunden Fia. Den entusiastiske cairn terrieren har vært bestevennen til mor og sønn i snart ti år.

– Jeg forsvant inn i en tung depresjon, forteller Kari stille.

– På Dans gravstøtte hadde jeg gjort plass til mitt eget navn. Følelsene var likevel litt todelte. Samtidig som jeg sørget over Dan, var jeg også takknemlig over at jeg selv levde. Selv om jeg fortsatt sliter med senskadene etter kreftbehandlingen jeg selv har hatt og ble uføretrygdet, hadde jeg vært gjennom angsten for å dø.

Steget ut på nettet

I april 2018 fylte Kari 60 år. Tidligere i livet hadde hun bare latt slike merkedager flyte forbi uten å feire sammen med andre enn de nærmeste. På 60-årsdagen hadde Dan sagt at han ville lage en stor fest for henne. Et halvår var gått siden han døde, og hun bestemte seg for å lage festen selv.

– Å være omgitt av så mange fine mennesker, ble et vendepunkt for meg. Jeg skjønte at livet tross alt kunne ha mye glede å by på. Kanskje jeg til og med ville finne en ny kjæreste?

Omtrent på denne tiden hadde hun også for første gang logget seg inn på Tinder og lagt ut sin egen profil. I starten var hun mest drevet av nysgjerrighet, og som hun innrømmer:

– På en måte var det litt gøy å kikke på menn på nettet der jeg satt i min ensomhet. Den som kjente meg best i verden, var dødd fra meg. Jeg visste at jeg for lengst hadde passert den alderen da man kan ha håp om å treffe en ny mann på bar.

På Tinder opplevde hun at det var mange hyggelige menn på jakt etter en hjertevenn, men det var Kalle hun falt for. Hun ler litt brydd når hun forteller:

– Som så mange damer på min alder har jeg alltid tenkt at mannen må være jevngammel eller eldre. Siden Tinder for en nybegynner ikke er helt lett å skjønne seg på, hadde jeg trykket feil da jeg skulle oppgi ønsket alder. Jeg likte så godt det Kalle skrev, selv om jeg oppdaget at han bare var 48 år, altså 13 år yngre enn meg. Dessuten så han så glad og snill ut.

Bare fem minutter fra hjemmet ligger Torødstranda. Dit går de både for å rusle og – når været tillater det – bade. Drømmen er å kjøpe en egen båt. Foto: Xenia Villafranca
Bare fem minutter fra hjemmet ligger Torødstranda. Dit går de både for å rusle og – når været tillater det – bade. Drømmen er å kjøpe en egen båt. Foto: Xenia Villafranca Vis mer

Kalle likte også det Kari skrev i sin profil. Han reflekterte overhodet ikke over Karis alder. En stund fortsatte de å skrive til hverandre.

«Vet du hvor gammel jeg er?» var det første hun sa til ham da han foreslo at de skulle møtes på en kafé. Kalle overhørte bemerkningen, og de avtalte å møtes i Drammen i november 2018. Dit kom Kalle fra Oslo og Kari fra Tønsberg. Først spiste de lunsj, deretter kaffe og kake i kafeen på biblioteket. Daten ble avsluttet med middag på restaurant, der de delte en flaske vin.

- Ung til sinns

– Det første møtet var absolutt hyggelig, men også litt kleint, innrømmer Kari. Kalle er enig, men som han legger til:

– Slik er det vel alltid når to mennesker møtes for første gang? Man trenger ikke være på nettdate for å kjenne seg litt brydd når man skal presentere seg selv for et ukjent menneske.

Neste gang kom Kalle på besøk til Tønsberg. Han kom på en onsdag og ble der i tre dager. Siden den gangen har de vært et par.

Cairn terrieren Fia har vært Karis følgesvenn i mer enn ti år. Hun har for lengst akseptert Kalle som en del av familien og nekter å gå tur uten ham de ukene han bor hjemme. Foto: Xenia Villafranca
Cairn terrieren Fia har vært Karis følgesvenn i mer enn ti år. Hun har for lengst akseptert Kalle som en del av familien og nekter å gå tur uten ham de ukene han bor hjemme. Foto: Xenia Villafranca Vis mer

– Apropos aldersforskjellen så har jeg aldri oppfattet Kari som særlig eldre enn meg. Kari er så ung til sinns. Det vesentlige er at vi har mye til felles og trives godt i hverandres selskap.

Følelsen av fellesskap kjente de på allerede før de møttes for første gang. Blant annet er de begge to svært opptatt av litteratur, kunst, film og musikk.

– Jeg trodde at jeg leste mye, men Kalle leser mer enn meg, sier Kari med et smil.

– At vi begge befinner oss litt til venstre politisk er også en del av fellesskap.

Satset på kjærligheten

Begge har barn fra før. Nå har de felles hus med alt det medfører av fellesprosjekter ute og inne.

– For meg var det viktig å ta spranget og bli samboere, sier Kari bestemt.

– Jeg gjorde det ganske tidlig klart at hvis jeg først hadde funnet meg en mann, ville jeg også flytte sammen med ham. For meg ga det liten mening bare å være sammen og vente å se hvordan det ville gå. Jeg var tydelig på det. Jeg vil bo sammen. Det er koselig å være to og ensomt å være alene.

– Og jeg satte pris på at du var så tydelig, svarer Kalle rolig, tar hånden hennes og henter fram båndet til Fia. Også hunden trives med det nye familielivet. Kari smiler:

– At Kalle syntes det var greit at Fia fikk sove i sengen min, var også en grunn til å velge ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.