Hva har livet lært deg?

- Jeg synes det sytes og klages for mye i Norge

Vi.no møtte Egil Fredriksen.

Egil Fredriksen. Foto: Camilla Hjelmeseth
Egil Fredriksen. Foto: Camilla Hjelmeseth Vis mer
Publisert

(Vi.no): «Livet har vel lært meg at hvis man vil noe, og setter seg mål, så er man i stand til å nå dem. Det kan godt hende man møter motstand på veien, men det må man takle, og komme seg videre.

Å jobbe i utlandet var interessant. I India opplevde jeg kastesystemet, og i Liechtenstein kjørte folk 27 mil til og fra jobb. I Russland og Polen var det også tøft, til og med for de høyt utdannede.

Folk vi har møtt:
Rotraute og Odd Eliassen om å gripe sjansene i livet
Helga Rognvær om å lytte til folk
Ulf Prytz om å nyte livet

egil fredriksen (76)

Pensjonert direktør, og tidligere formann i Norsk Tindeklubb.

Lave lønninger og lange arbeidsdager er noe helt annet enn det vi opplever her i Norge. Vi diskuterer jo sekstimersdag og firedagers uke. Jeg synes det sytes og klages for mye her hjemme. Folk burde komme seg ut å se hvordan andre mennesker har det på jobbmarkedet, så hadde pipa kanskje fått en annen låt!

Som gammel fjellklatrer, klatrer jeg regelmessig med mine gamle venner på Klatreverket i Oslo. Det er en befrielse og gir en mestringsfølelse som kan overføres til hverdagslige utfordringer. Mitt motto er at en aldri skal gi opp!»

Gå til Vi.no-forsiden

Folk vi møter

«Folk vi møter» er en spalte hvor vi.no spør helt ordinære og helt ekstraordinære mennesker om hva livet har lært dem, og hva de har opplevd. Har du lært noe viktig som du ønsker å dele, så send oss gjerne en melding på Facebook, eller en e-post på tips@vi.no.

Les om flere folk vi møter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer