Hva har livet lært deg?

- Jeg synes det sytes og klages for mye i Norge

Vi.no møtte Egil Fredriksen.

Egil Fredriksen. Foto: Camilla Hjelmeseth
Egil Fredriksen. Foto: Camilla Hjelmeseth Vis mer
Publisert

(Vi.no): «Livet har vel lært meg at hvis man vil noe, og setter seg mål, så er man i stand til å nå dem. Det kan godt hende man møter motstand på veien, men det må man takle, og komme seg videre.

Å jobbe i utlandet var interessant. I India opplevde jeg kastesystemet, og i Liechtenstein kjørte folk 27 mil til og fra jobb. I Russland og Polen var det også tøft, til og med for de høyt utdannede.

Folk vi har møtt:Rotraute og Odd Eliassen om å gripe sjansene i livetHelga Rognvær om å lytte til folkUlf Prytz om å nyte livet

Lave lønninger og lange arbeidsdager er noe helt annet enn det vi opplever her i Norge. Vi diskuterer jo sekstimersdag og firedagers uke. Jeg synes det sytes og klages for mye her hjemme. Folk burde komme seg ut å se hvordan andre mennesker har det på jobbmarkedet, så hadde pipa kanskje fått en annen låt!

Som gammel fjellklatrer, klatrer jeg regelmessig med mine gamle venner på Klatreverket i Oslo. Det er en befrielse og gir en mestringsfølelse som kan overføres til hverdagslige utfordringer. Mitt motto er at en aldri skal gi opp!»

Gå til Vi.no-forsiden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.