«Jeg kollapset etter skilsmissen, selv om vi var enige om at vi ville skilles»

Hva sykdom i barndommen har med en fremtidig skilsmisse som voksen å gjøre? En hel del, oppdaget den svenske forfatteren Ninni Schulman (49).

GAMLE SÅR: Før hun kunne gå videre etter skilsmissen, måtte den svenske forfatteren Ninni Schulman finne ut hvordan en barndom på sykehus hadde preget henne. Følelsen av å bli forlatt og ensom gikk igjen. Foto: Anna-Lena Ahlström
GAMLE SÅR: Før hun kunne gå videre etter skilsmissen, måtte den svenske forfatteren Ninni Schulman finne ut hvordan en barndom på sykehus hadde preget henne. Følelsen av å bli forlatt og ensom gikk igjen. Foto: Anna-Lena Ahlström Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En skilsmisse er aldri lett, og selv om begge parter er enige om brudd, kan det være vondt å skulle gå videre. For den svenske forfatteren Ninni Schulman brast alt etter skilsmissen. Hun forsto etter hvert at sorgen handlet om mer enn selve separasjonen. Men mørket hun havnet i etter skilsmissen fra Niklas som hun hadde vært gift med i tretten år, ble etter hvert til en drivkraft for å finne ut hvem hun var og hva som hadde formet henne. Mange timer i samtaleterapi, lesing av gamle legejournaler og arbeid med en selvbiografi ble veien videre for Ninni.

– Som jeg skriver i boka mi «Flickebarn nr 291», så kræsjet jeg fullstendig i forbindelse med skilsmissen, selv om vi var enige om at det var en riktig avgjørelse, forteller hun.

- Vi ble skilt i februar 2011, og hele den våren var jeg veldig omtumlet og forvirret.

- Tillat deg å være lei deg

Mot slutten av sommeren begynte hun å føle seg bedre. Men i ettertid føles det vanskelig at hun kollapset så totalt foran sine barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.