30 år siden brannen på Scandinavian Star:

- Jeg har aldri blitt meg selv igjen. Jeg hadde bare ham

Gerd og Arne mistet sin eneste sønn i brannen på Scandinavian Star. - Jeg har aldri blitt meg selv igjen, sier Gerd.

Arne Steen mistet sin eneste sønn i mordbrannen på Scandinavian Star. Siden har han kjempet for at saken skal gjenopptas. Foto: Geir Dokken
Arne Steen mistet sin eneste sønn i mordbrannen på Scandinavian Star. Siden har han kjempet for at saken skal gjenopptas. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): April 1990. Gaute Steen (22) har nettopp fullført militæret med strålende skussmål. Han har utført tjenesten på en fremragende måte. Under militærtjenesten har han også sørget for å ta sertifikat for lastebil, brannkurs og securitaskurs.

Han har nettopp begynt å jobbe som lastebilsjåfør mens han tenker på ulike studier.

Med base i Moss, der han bor sammen med foreldrene, kjører han langtransport til Tyskland og Italia.

For foreldrene Gerd og Arne var han et etterlengtet barn. Før han ble født hadde de mistet to barn langt på vei i svangerskapet.

- Vi var så lykkelige for at vi hadde fått en sånn fin gutt, men han skulle vi altså miste, forteller Gerd til Vi.no.

Gaute ble en av de 159 menneskene som mistet livet i mordbrannen ombord på bilfergen Scandinavian Star natt til 7. april 1990. I 02-tiden på natta ble fergen rammet av den første av flere branner ombord. De mange brannene på ferga tydet på at brannen var påsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.