Forfatter Levi Henriksen

- Jeg fikk ikke gitt ut en linje før jeg fikk barna mine

Han ble refusert 87 ganger før et manus ble antatt og han kunne kalle seg utgitt forfatter. Levi Henriksen er sikker i sin sak: Han måtte finne fokus utenfor seg selv for å kunne lykkes.

GRUNNSTEINER. Musikk, troen og bygdelivet ved Kongsvinger er noen av grunnsteinene i livet til Levi Henriksen. Foto: Nils K. Johansen/Gyldendal
GRUNNSTEINER. Musikk, troen og bygdelivet ved Kongsvinger er noen av grunnsteinene i livet til Levi Henriksen. Foto: Nils K. Johansen/Gyldendal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Han beskriver seg selv som en «mammagutt – akkurat som Elvis».

– Ikke til forkleinelse for min far, men alt som hadde med følelser å gjøre, det snakket jeg ikke med far om. Min far og jeg hadde ikke et komplisert forhold, men jeg har alltid hatt et ekstremt nært forhold til mamma. Jeg snakket med henne om alt, selv seksuelle ting, sier Levi Henriksen.

For seks år siden skrev han om morens pinsevenn-miljø i den vakre boken «Harpesang». Fortsettelsen «Her hos de levende» kom tre år senere. Siden er det blitt flere bøker, spunnet om samme tema; familie, nærmiljø og kvinner og menn som har betydd noe for ham. En av de siste novellesamlingene, «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor», handler om familie, men kanskje først og fremst om menn «… snur man ryggen til familien, er man ikke mye til mann», skriver forlaget på omslaget.

Åpenbaringen i farens begravelse

Levi Henriksen vet på klokkeslettet når tanken om å skrive om moren dukket opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.