I over 20 år levde mor og datter Bouvier Beale adskilt fra resten av verden:

Jackie Kennedys vakre kusine: «De må ha hørt skriket mitt»

«Lille-Edie» hadde kallenavnet «Body Beautiful», var modell og skal ha hatt rike friere. Hvorfor levde hun store deler av livet i et falleferdig herskapshus fullt av søppel, katter og avføring?

«BODY BEAUTIFUL»: Edith Bouvier Beale var en skjønnhet og fikk tilnavnet «Body Beautiful». Rikmannsjenta drømte om et liv på scenen, men livet hun levde tok en brå slutt. Her fotografert i 1940. Foto: NTB
«BODY BEAUTIFUL»: Edith Bouvier Beale var en skjønnhet og fikk tilnavnet «Body Beautiful». Rikmannsjenta drømte om et liv på scenen, men livet hun levde tok en brå slutt. Her fotografert i 1940. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Tror du vi bryr oss om dyr her?» Kvinnen smilte og bøyde seg ned mot den lille jenta. Hun så ut som hun var et sted mellom 16 og 30. Hun hadde perfekt leppestift, eyeliner og pudder over fregnene.

Jenta lurte på om huset kvinnen bodde i var et godt sted for dyr å være. Hun hadde funnet små hareunger i nærheten og hadde tidligere sett katter som lekte i hagen til det falleferdige herskapshuset. Hun var sikker på at menneskene som bodde der var glade i dyr. Jenta hadde fått med seg moren Gail Sheehy, som også var journalist i New York Magazine, inn i hagen denne sommerdagen tidlig på 70-tallet. Møtet med Edith Bouvier Beale, også kjent som «Lille-Edie», ble til featureartikkelen «The Secret of Grey Gardens», publisert i New York Magazine i 1972.

«Lille-Edie» var kledd i lang trenchkåpe og sandaler. Rundt hodet hadde hun et silkeskjerf og hun var mye eldre enn hun virket: 54 år.

«Skal jeg fortelle hva jeg har gjort i 20 år? Jeg har matet katter. Mor ville ikke at jeg skulle gå ut med amerikanske menn. Hun var redd jeg skulle gifte meg. Ingenting har skjedd på 20 år, så jeg har ikke forandret meg på noen måte».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.