Ti tips for en vellykket jul med familien

- Ikke alle besteforeldre orker en hel ferie sammen med barnebarna. Og det må være greit.

KOMMENTAR: Her er det jeg har lært etter at jeg røpet at jeg aldri reiser hjem til jul.

ROLIG JUL: - Åpne for den utenkelige tanken at familien din kan ha ønsker som ikke involverer deg, skriver Vi.nos redaksjonssjef Birgitte Hoff Lysholm i denne kommentaren. Foto: Shutterstock
ROLIG JUL: - Åpne for den utenkelige tanken at familien din kan ha ønsker som ikke involverer deg, skriver Vi.nos redaksjonssjef Birgitte Hoff Lysholm i denne kommentaren. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Mange har ment mye etter at jeg avslørte i en kommentar på Vi.no at jeg aldri tar med meg mann og barn og reiser hjem til jul. Noen har kommentert åpent på Facebook eller i kommentarfeltet, andre har sendt meg mail.

Reaksjonene kan grovt deles i to: Forferdelse og forståelse.

Forferdelse fordi familie er viktig, jula er hellig og den tradisjonelle familiejulen med tre-fire generasjoner samlet troner som idealbildet på Den Lykkelige Familie.

Forståelse fordi det viser seg at mange tenker som meg. Noen tar konsekvensen av egne ønsker og velger å bli hjemme, andre skulle ønske at de våget å uttrykke hva de egentlig vil.

Til de siste vil jeg si: Snakk om det! Ikke nå, ikke i jula som allerede er avtalt, men i god tid før neste jul. Det kan hende familien reagerer med større forståelse enn du tror. Kanskje de til og med blir letta. For de jeg har hørt mest fra, er frustrerte, stressa og slitne besteforeldre som skulle ønske neste generasjon snart vil ta over jula. Her formulert som ti tips til en vellykket familiejul:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.