Morten Harket 60 år:

- Hver natt ble jeg vekket av jenter som ringte desperat for å finne Morten

Tenk at han er blitt 60 år! Her er historien om Morten Harket og A-has gjennombruddstid.

POPULÆR: Morten Harket og A-ha ble fotfulgt av livvakter, det var ville tilstander da bandet ble verdenskjent på 80-tallet. Her er Harket fotografert i 1986. Foto: Gunter W Kienitz/REX/ NTB Scanpix
POPULÆR: Morten Harket og A-ha ble fotfulgt av livvakter, det var ville tilstander da bandet ble verdenskjent på 80-tallet. Her er Harket fotografert i 1986. Foto: Gunter W Kienitz/REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

- Jeg husker at Morten hadde mye stæsj og skinnremmer på seg, at Paul hadde lusekofte og at Magne hadde høyt hår. Og at de var veldig sultne – de var jo unge og fattige og jeg måtte bestille doble smørbrød til dem, forteller Hege Duckert, stabsleder for kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, til Vi.no.

Som kulturjournalist for Dagbladet fulgte Duckert blant annet en av verdens største popgrupper. Det var starten på 80-tallet og karrieren til A-ha var i ferd med å ta av.

Hun husker godt det første intervjuet hun gjorde med A-ha på en kafe rett ved siden av Stortinget i forbindelse med deres første plate.

Duckert traff også Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktar Savoy flere ganger i London. En av gangene mens de spilte inn musikkvideoen til Hunting high and low og flere ganger hos plateselskapet.

Ville tilstander

A-ha ga ut en tidlig versjon av monsterhiten Take on me på single høsten 1984. Den nådde en tredjeplass i Norge, ifølge Store norske leksikon. Da en ny versjon ble laget i 1985, sammen med en uforglemmelig musikkvideo, ble det ville tilstander. Bandet ble verdenstjerner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.