Hun tok livet av alle sine pasienter

Anna Hahn ville sikre sønnens fremtid, koste hva det koste ville.

Anna Hahn smiler på bildet fra arrestasjonen. Rundt halsen bærer hun et kors. Foto: Wikimedia Commons
Anna Hahn smiler på bildet fra arrestasjonen. Rundt halsen bærer hun et kors. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Hun ble skilt da ektemannen ble syk og legene mistenkte forgiftning. Der startet de økonomiske problemene for alvor for Anna Hahn. Opprinnelig var hun tysk, men som så mange andre på begynnelsen av 1900-tallet søkte hun lykken i Amerika. I 1927 kom hun til Cincinnati i delstaten Ohio.

Før ektemannen ble syk hadde Anna gjentatte ganger prøvd å overtale ham til å tegne livsforsikring. Anna hadde spilt på hester i håp om å redde familiens skrantende økonomi, og nå hadde hun spillegjeld. Situasjonen ble ikke bedre da mannen forlot henne.

Hennes eneste mål i livet var å sikre sønnen Oskars fremtid. Uten verken utdanning eller erfaring begynte hun å jobbe som privat pleier for eldre, ensomme menn.

Felt av fluer

Hennes første klient var Ernest Koch, en mann i 70-årsalderen. Han var sprek for alderen, men helsa hans ble dårligere etter at Anna begynte å ta hånd om ham. Da han døde et par måneder senere, i mai 1933, hadde han testamentert huset sitt til Anna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.