Krim fra virkeligheten: Historien om Ruth Ellis

Hun skjøt for å drepe, men fikk folkets sympati

Tusenvis samlet seg utenfor fengselet da Ruth Ellis skulle henges.

Deler av folkemassen utenfor fengselet der Ruth Ellis ble henrettet. Kvelden før sang de for henne. Om morgenen samlet de seg i stille bønn. Foto: John Twine/ANL/REX/NTB Scanpix
Deler av folkemassen utenfor fengselet der Ruth Ellis ble henrettet. Kvelden før sang de for henne. Om morgenen samlet de seg i stille bønn. Foto: John Twine/ANL/REX/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ruth Ellis var vertinne på en nattklubb i London med stamgjester fra overklassen og kjendisverdenen. Hun hadde mange beundrere. En av dem var David Blakely, en 25 år gammel overklassegutt racingsjåfør. En annen var Desmond Cussen, 34 år gammel pilot fra andre verdenskrig og deretter direktør for eget grossistfirma.

Første påskedag, 10.april 1955, dro 28 år gamle Ruth til den velstående bydelen Hampstead nord i London. Hun besøkte Carole og Anthony Findlater, fordi hun mistenkte at David, som hun forgjeves hadde prøvd å få tak i, befant seg der. Hun mistenkte også at han hadde innledet et forhold til Findlater-familiens barnepike bak hennes rygg.

Drepte i sjalusi

Da hun ikke så Davids bil på familiens adresse fortsatte Ruth til puben Magdala som han pleide å besøke, og ganske riktig: Der sto bilen. Gjennom vinduet skimtet hun David og hans gode venn Clive Gunnell stå og røyke og drikke øl. Ruth ventet utenfor puben mens mørket falt. Rundt klokken halv ti på kvelden kom David og Clive ut og gikk mot bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.