Ukjent arving på NRK

Hun døde alene. Først nå kommer Betzys hemmelighet for en dag

Betzy Dahl ble sett på som en byoriginal i hjembyen Harstad. Ingen kunne forestille seg hvilket spennende internasjonalt liv hun hadde levd, eller hvilken stor sorg hun bar alene da hun vendte hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Prest Odd Willy Johansen glemmer aldri bisettelsen til 92 år gamle Betzy Dahl i Harstad i 2014.

– Jeg slet veldig med å holde tilbake tårene gjennom hele begravelsen, forteller han programleder Tarjei Strøm i serien Ukjent arving, som vises på NRK1, og som kan sees i NRKs nettspiller.

Presten husker den som en av bisettelsene som har rørt ham mest gjennom karrieren.

Byoriginalen Betzy Dahl bodde på sykehjem og var alene da hun døde. Ingen slektninger satt ved hennes side. Hva tenkte hun på den siste tida? Og hvem lot hun tankene gå til?

Hvert år dør mellom ti og tjue nordmenn uten å ha skrevet testamente og uten å ha åpenbare arvinger i nær familie. Går det ti år uten at noen gjør krav på arven, vil verdiene gå til staten. I NRK- programmet Ukjent arving, som hadde premiere 5. november, løser programleder Tarjei Strøm norske arvemysterier fra virkeligheten.

I episoden Skjønnhetsdamens hemmelighet, som vises på NRK i kveld, graves det fram en utrolig historie om en kvinne som brøt barrierer gjennom hele livet. Som eldre gikk hun under navnene «Gale Betzy» eller «Frøken Paris» blant folk i Harstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.