Hvordan avsløre graviditet

Hmm...er hun gravid eller ikke?

Til deg som ivrer etter å få barnebarn - her er de tidlige tegnene på at hun er gravid.

GRAVID? Tja, det kan jo være luft i magen...Tripper du rundt og håper på et barnebarn? Under får du noen hint om hva som kan avsløre en tidlig graviditet! Foto: Scanpix.
GRAVID? Tja, det kan jo være luft i magen...Tripper du rundt og håper på et barnebarn? Under får du noen hint om hva som kan avsløre en tidlig graviditet! Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er fullt forståelig at du ønsker deg et barnebarn, og at du helst skulle sett at datter eller svigerdatter fødte NÅ.

Bobler nysgjerrigheten over, er det ikke rart at du går rundt og tripper mens du leter etter det minste tegn på at kvinnen er gravid.

Og faktisk er det mange kjennetegn på graviditet som viser seg lenge før det er gått tre måneder.

Kjennetegn på graviditet

Er datter eller svigerdatter kvalm? Vil hun ikke drikke kaffe eller alkohol? Dette er for mange kvinner de tidligste tegnene på at hun kan være gravid.

- Noen reagerer sterkere på matsorter som de ellers liker veldig godt: plutselig vil de ikke lenger spise dem, forteller jordmor Grethe R.Teigen ved jordmorkontoret MammaStork.

Det er også mange gravide som blir veldig trøtte, de trenger mye søvn.

- En kvinne som vanligvis er vant med å være oppe sent på kvelden, må gjerne både hvile på dagtid og legge seg tidligere på kveldene. Men der er store variasjoner! Dette trenger ikke gjelde for alle, understreker Teigen.

Litt mer snoking

Det er mange flere tegn som gjør at det ikke er like lett for enkelte kvinner å holde graviditeten skjult for andre, selv om svangerskapet er på det tidligste stadiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.