Nettdating for godt voksne

Her kan du treffe din nye kjæreste

- Det er lettere enn du tror, sier Cecilie Kjensli.

KAST DEG UT I DET!: Klart du kan møte en ny partner i voksen alder. Ekspertene gir deg tipsene. Foto: Scanpix.
KAST DEG UT I DET!: Klart du kan møte en ny partner i voksen alder. Ekspertene gir deg tipsene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke noe galt i å være singel i godt voksen alder, og mange trives veldig bra med det. Savner du derimot en partner å dele dagene med, lurer du gjerne på hvor du skal begynne.

Men veldig vanskelig er det faktisk ikke, mener Cecile Kjensli, sexpirator, innehaver av nettbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh» .

- Det er mye lettere enn du tror å få deg en ny kjæreste, fordi mulighetene for å finne noen er mye større nå enn tidligere, sier hun.

Her kan du møte andre

Kjensli har mange tips på lager:

SEXPIRATOR: Cecile Kjensli, sexpirator, innehaver av nettbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh». Foto: Cpunktet.no
SEXPIRATOR: Cecile Kjensli, sexpirator, innehaver av nettbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh». Foto: Cpunktet.no Vis mer

- Du kan enten oppsøke folk med samme interesse i en turgruppe, fotogruppe eller hva det er som interesserer deg, men det enkleste er jo så klart å gå på nett, mener hun.

For å finne frem til aktuelle nettsider kan du for eksempel google “Datingsider for voksne” eller lignende, og et sted som SeniorDate.no kan gjerne være et sted å starte. Denne nettdatingtjenesten er beregnet for folk over 40 år.

Kjensli forteller hvordan du går fram:

  • Opprett en profil
  • Fortell litt om deg selv, men ikke utlever hele livet ditt
  • Si hva du er på leting etter, og vær ærlig
  • Det er ikke flaut å søke etter en kjæreste
  • Legg opp et fint bilde eller to.
  • Ikke forvent at dere skal gå på en romantisk date med en gang, men avtal heller en kaffe, en tur i skogen eller hva som kan være passende for et raskt lite møte.
  • Du merker fort om du liker vedkommende eller ikke.
  • Hvis du ikke forventer så mye av møtet, så blir du heller ikke så skuffet om det ikke funket.
  • Gå på an igjen, med åpent sinn, så opparbeider du deg litt erfaring med denne nye måten å date på.

Frode Thuen, psykolog og samlivsekspert, forteller at organiserte singelgrupper eller singeltreff, kan være aktuelt for mange.

PSYKOLOG: Frode Thuen, psykolog og samlivsekspert. Foto: UIB.
PSYKOLOG: Frode Thuen, psykolog og samlivsekspert. Foto: UIB. Vis mer

- Kanskje særlig for dem som er i 50- eller 60-årene. Noen steder er det også ulike typer seniorgrupper eller senioruniversitet. Her er deltakerne som oftest fra ca. 70 år og oppover, sier Thuen.

Han anbefaler deg å orientere deg om hva som finnes av aktuelle tilbud i nærmiljøet.

- Ha et åpent sinn

Thuen forstår at mange syns at det kan være vanskelig å finne en ny partner når man er godt voksen. Men han mener at det hjelper i alle fall å oppsøke steder hvor man treffer andre jevngamle, enten det er foreninger eller organisasjoner, eller kurs eller arrangementer.

- Jo flere folk du treffer på og omgås, desto større er muligheten for å finne en partner. Men vel så viktig er det med et åpent sinn; at du ikke har veldig bestemte oppfatninger om hvordan drømmepartneren skal se ut eller være, tipser han.

Syns du det virker litt skummelt, tenker Thuen at det kan hjelpe å alliere seg med en venn eller venninne, slik at dere er sammen om jakten etter en partner.

- Det er kanskje ikke aktuelt for alle, og da kan det forhåpentligvis hjelpe å tenke at de fleste andre også føler seg ukomfortabel og usikker når de beveger seg ut på partnermarkedet, sier han og legger til:

- Man må uansett utfordre seg selv og våge seg utenfor sin komfortsone, og det er naturlig nok skummelt.

Dette øker sjansene dine

Kjensli forstår også at det å søke etter ny partner som voksen kan føles skummelt, men understreker at om du får et “nei”, så er ikke dette verdens undergang.

- Det er jo ikke bare en som passer for deg, og hvis du ikke er på utkikk etter å finne den perfekte, som forøvrig ikke finnes, så kan det jo tenkes at du oppdager sider ved den andre du ikke før tenkte på som interessante? sier hun.

Hun mener at det viktigste er å ikke ta seg selv så høytidelig.

- Veldig mange søker etter partner for eksempel på nett, så det er stor sjanse for at du treffer noen. Du kan jo selv velge om du vil skrive mye fram og tilbake, eller spørre om dere skal snakke på telefonen, gå ut for et glass vin eller kaffe. Ikke gå for full pakke med middag kino eller teater med en gang, råder hun og legger til:

- Begynn i det små, og så merker du fort om det er noen gnist eller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.