«Helten» var en iskald dobbeltmorder

Mark Winger ble i flere år betraktet som en helt som forgjeves kjempet for å redde kona Donna, mens taxisjåføren Roger Harrington ble gravlagt som morder. Så kom sannheten for en dag.

Mark og Donna Winger var tilsynelatende lykkelige. Sannheten var at han var utro med hennes beste venninne, og hun hadde en livsforsikring han fikk det travelt med å utløse...
Mark og Donna Winger var tilsynelatende lykkelige. Sannheten var at han var utro med hennes beste venninne, og hun hadde en livsforsikring han fikk det travelt med å utløse... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mark Winger var opprørt og sjokkert da han ringte nødsentralen i Springfield, Illinois i slutten av august 1995:

- Hjelp meg! Jeg har akkurat skutt mannen som forfulgte min kone Donna i vårt eget hus. Jeg så ham slå henne med en hammer i hodet og hun badet i blod. Nå ligger han også død med en kule i pannen. Babyen vår gråter, vær snill å komme med en gang!

Da politi og ambulanse kom fram til familien Wingers hus, fant de Donna død på gulvet. Ved føttene hennes lå en mannskropp. Mark fortalte at han hadde skutt inntrengeren fra gangen med to skudd, da han kom hjem og så at mannen hadde overfalt kona hans. Han fortalte hvordan han hadde løpt opp fra kjelleren og funnet pistolen sin da han hørte bråk og skrik fra etasjen over. Fra gangen hadde han sett Roger Harrington som med voldsom kraft slo Donna i hodet gjentatte ganger.

- Jeg løsnet to skudd. Dessverre var det for seint, sa Mark.

Hevnaksjon

Politiet trodde ham, og umiddelbart lot de seg overtale om at drapet var en sykelig hevnaksjon. Mark fortalte at Donna og datteren Bailey noen måneder tidligere hadde vært på besøk hos hennes foreldre i Florida og kommet ut for en ubehagelig episode: Donna hadde bestilt taxi fra flyplassen og hjem, og sjåføren hadde kjørt som en gal og gitt blaffen i fartsgrensene. Han hadde også fortalt at han hørte stemmer som sa at han skulle drepe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.