«Helten» var en iskald dobbeltmorder

Mark Winger ble i flere år betraktet som en helt som forgjeves kjempet for å redde kona Donna, mens taxisjåføren Roger Harrington ble gravlagt som morder. Så kom sannheten for en dag.

Mark og Donna Winger var tilsynelatende lykkelige. Sannheten var at han var utro med hennes beste venninne, og hun hadde en livsforsikring han fikk det travelt med å utløse...
Mark og Donna Winger var tilsynelatende lykkelige. Sannheten var at han var utro med hennes beste venninne, og hun hadde en livsforsikring han fikk det travelt med å utløse... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mark Winger var opprørt og sjokkert da han ringte nødsentralen i Springfield, Illinois i slutten av august 1995:

- Hjelp meg! Jeg har akkurat skutt mannen som forfulgte min kone Donna i vårt eget hus. Jeg så ham slå henne med en hammer i hodet og hun badet i blod. Nå ligger han også død med en kule i pannen. Babyen vår gråter, vær snill å komme med en gang!

Da politi og ambulanse kom fram til familien Wingers hus, fant de Donna død på gulvet. Ved føttene hennes lå en mannskropp. Mark fortalte at han hadde skutt inntrengeren fra gangen med to skudd, da han kom hjem og så at mannen hadde overfalt kona hans. Han fortalte hvordan han hadde løpt opp fra kjelleren og funnet pistolen sin da han hørte bråk og skrik fra etasjen over. Fra gangen hadde han sett Roger Harrington som med voldsom kraft slo Donna i hodet gjentatte ganger.

- Jeg løsnet to skudd. Dessverre var det for seint, sa Mark.

Hevnaksjon

Politiet trodde ham, og umiddelbart lot de seg overtale om at drapet var en sykelig hevnaksjon. Mark fortalte at Donna og datteren Bailey noen måneder tidligere hadde vært på besøk hos hennes foreldre i Florida og kommet ut for en ubehagelig episode: Donna hadde bestilt taxi fra flyplassen og hjem, og sjåføren hadde kjørt som en gal og gitt blaffen i fartsgrensene. Han hadde også fortalt at han hørte stemmer som sa at han skulle drepe.

Roger Harrington hadde en historie med psykisk sykdom, men ingen hadde sett ham gjøre en flue fortred. Foto: Forensic Files
Roger Harrington hadde en historie med psykisk sykdom, men ingen hadde sett ham gjøre en flue fortred. Foto: Forensic Files Vis mer

Donna skal ha skrevet ned denne skrekkopplevelsen, for hun følte at både hennes og datterens liv lå i hendene på et sykt menneske. Ekteparet skal ha anmeldt episoden til taxiselskapet, og Roger mistet jobben.

– Siden da har denne mannen forfulgt min kone og trakassert både henne og meg, fortalte Mark.

Politiet fant Rogers bil parkert i nærheten. På kjøleskapsdøra fant de også Donnas håndskrevne beskrivelse av hva som skjedde i taxien. Roger Harrisons legejournal viste at han hadde vært innlagt for psykiatrisk behandling to ganger, men det var langt tilbake i tid.

Lettet sitt hjerte

Etterforskerne regnet det som sannsynlig at Roger var blitt psykisk syk igjen og hadde drept Donna som hevn. Rogers familie nektet å tro at det var sant. Foreldrene uttalte at de aldri hadde sett ham bruke vold mot noen.

Mark ble hyllet som en helt som forsøkte å redde sin kone. Ganske snart giftet han seg med datterens barnevakt Rebecca, og Bailey fikk raskt tre halvsøsken. Det kunne se ut som enkemannen raskt hadde fått livet på stell igjen etter å ha mistet kona på så tragisk sett.

En som ikke hadde det noe bra, var Donnas beste venninne, Deanne. Hun brøt sammen etter Donnas død, og fire år etter fortalte hun sin lege og psykolog hva som tynget henne. Deretter var hun klar for å lette sitt hjerte overfor politiet også: Deanne avslørte at hun hadde en affære med Mark før Donna ble drept. Hun følte at hun indirekte var skyld i venninnens død.

- Mark og jeg ble forelsket, han sa at han lenge hadde ønsket å skilles. Vi hadde til og med kjøpt ringer som et løfte om at vi en gang skulle gifte oss, avslørte Deanne.

Hun ble knust av Donnas dramatiske død, men samtidig tenkte hun at hun og Mark kanskje nå kunne gifte seg. I stedet valgte Mark altså barnevakten.

Avgjørende bevis

Mark ble konfrontert med de nye opplysningene, men avviste alt som løgn. Han mente Deanne fant på en historie fordi hun var ulykkelig forelsket i ham. Politiet valgte å gjenoppta etterforskningen, og denne gangen gikk de grundig til verks: De studerte alle åstedsbildene, avhørte naboene og spilte av nødsamtalen gang på gang. Det viste seg at mye ikke stemte med Marks forlaring: De fant hotellkvitteringer og telefonlogger som viste at Mark og Deanne hadde møttes hyppig. Bildene på åstedet avslørte at den drepte taxisjåføren var blitt flyttet, og i den stillingen han ble funnet, kunne han umulig ha blitt skutt fra gangen.

Mark hevdet at han hadde løsnet to skutt fra gangen, men en nabo vitnet om å ha hørt en pause på cirka fem minutter mellom de to skuddene. I nødsamtalen sa Mark: «Han har en kule i hodet». I bakgrunnen kan man høre en mann som stønner.

Møtet var en felle

Rogers venner fortalte at Mark Winger hadde ringt Roger og bedt ham komme for et møte. Han sa han ville komme fram til en enighet.

I Rogers bil fant politiet en lapp med familien Wingers adresse og klokkeslettet 16.30. Det stemte med drapstidspunktet. Politiet var nå sikre i sin sak: Motivet var økonomisk, i hvert fall delvis. Donnas livsforsikring på to millioner var utløst, og Mark hadde stevnet taxiselskapet der Roger var ansatt for et skyhøyt beløp.

Mark fortsatte å hevde sin uskyld, men bevisene mot ham var sterke. I 2002 ble han dømt til livstid i fengsel uten mulighet til løslatelse. Rogers foreldre fikk endelig vite at sønnen ikke var noen drapsmann. Roger ble gravlagt som en morder, men sannheten var at han var et uskyldig offer.

Mark Winger skal tilbringe resten av livet i fengsel. I november fyller han 58 år. Disse fengselsbildene er de siste som er offentliggjort. Foto: Murderpedia.org
Mark Winger skal tilbringe resten av livet i fengsel. I november fyller han 58 år. Disse fengselsbildene er de siste som er offentliggjort. Foto: Murderpedia.org Vis mer

Men elendigheten var ikke over med det: I 2006, fire år inn i livstidsstraffen, ble Mark tiltalt for å ha bedt en medinnsatt om å få sin nye kone og en venn drept. Vennens forbrytelse skal ha vært at han nektet å betale løsepenger da Mark ble arrestert.

Nå soner Mark Winger en livstidsstraff for dobbeltdrap og en 35 års fengselsstraff for oppfordring til drap og kidnapping. Hans siste kone, som opprinnelig var datterens barnevakt, oppdrar hans fire barn alene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.