Levende legende:

GT-Sara (95) visste ikke at hun var gammel. Ikke før hun plutselig falt over ende

– Før dette skjedde, tenkte jeg aldri over at jeg var eldre fordi jeg var så sprek, sier Gerd Miriam Thoreid.

Øver: Det er bare av og til at GT-Sara tar fram gitaren hjemme. Hun pleier å ta det litt som det kommer når hun er på scenen. Foto: Ellen Jarild
Øver: Det er bare av og til at GT-Sara tar fram gitaren hjemme. Hun pleier å ta det litt som det kommer når hun er på scenen. Foto: Ellen Jarild Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Gerd Miriam Thoreid døde i november 2020. Intervjuet du leser nå, ble gjort et halvt år tidligere.

– Livet har vært et eventyr, forteller GT-Sara der hun sitter i stolen sin hjemme i stua på Gladbakk bo- og aktivitetssenter i Råholt ved Eidsvoll. 95-åringen er diskret sminket, og i ørene dingler glitrende pynt.

Det var på formiddagen nyttårsaften i overgangen mellom 2018 og 2019 at livet til GT-Sara ble snudd på hodet. Hun skulle bare innom biblioteket ved Amfi kjøpesenter, da hun plutselig deiste i bakken. Heldigvis fikk hun raskt hjelp, og snart bar det i full fart til Akershus Universitetssykehus. GT-Sara, som da var 94 år, hadde kutt i hodet, brukket nese og brudd i hofta. I tillegg var venstre skulder ødelagt.

– Jeg blødde noe forferdelig, oppsummerer artisten om den fryktelige opplevelsen.

Les også: Tapte 7000 i måneden på å jobbe lenger

Nå, ett år etterpå, er hun på bedringens vei, men har fortsatt bandasje på venstre skulder, dårlig balanse og er avhengig av rullator. Hun er også blitt skeiv i ryggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.