NRK-serien «Stolthet og forfall»:

– Gruer seg til å bli alene med partneren når barna flytter

Da regissør Liv Karin Dahlstrøm gjorde research til serien «Stolthet og forfall», oppdaget hun at mange voksne kvinner syntes det var vanskelig å forholde seg til overgangsalderen og at de fryktet avvisning fra partneren.

I TOSOMHET: Merethe (Ingunn Beate Strige Øyen) og Sigurd (Egil Bjørøen) må jobbe med å finne tilbake til hverandre etter at datteren har flyttet ut. Foto: NRK
I TOSOMHET: Merethe (Ingunn Beate Strige Øyen) og Sigurd (Egil Bjørøen) må jobbe med å finne tilbake til hverandre etter at datteren har flyttet ut. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Da jeg var yngre, var mitt inntrykk at de som er godt voksne takler alt. Da er man voksen og ansvarlig, men det viser seg at det ikke er sånn. Vi har mange av de samme følelsene uansett hvor vi er i livet. I nye livsfaser dukker det opp nye utfordringer, sier Liv Karin Dahlstrøm, manusforfatter og regissør av serien «Stolthet og forfall» på NRK.

I serien møter vi Merethe og Sigurd. De er i 50-åra og opplever at de må finne tilbake til hverandre etter at datteren har flyttet ut. Noe som resulterer i klønete seksuelle tilnærminger, manglende kommunikasjon og redsel for avvisning. Merethe får et behov for å framstå som vellykket, enten det handler om at andre tror at hun og Sigurd fortsatt har et stormfullt sexliv eller å få synge solo i koret.

– Hovedproblemet er ikke at datteren ikke er der, men mangelen på kommunikasjon om tomrommet som blir i huset. Hun synes det er vanskeligere å bli eldre og å gå inn i en ny livsfase, sier Dahlstrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.