Gjør film-comeback som 86-åring

De gamle er eldst! Regissøren uttaler at vi vil se helt nye sider av superstjerna Sophia Loren.

FILMAKTUELL: Sophia Loren fotografert under Governors Awards i Los Angeles i 2019. Foto: Reuters Mario Anzuoni/NTB
FILMAKTUELL: Sophia Loren fotografert under Governors Awards i Los Angeles i 2019. Foto: Reuters Mario Anzuoni/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Og regissøren bør vite hva han snakker om, han er nemlig Lorens egen sønn: Edoardo Ponti, hennes andre barn med filmregissør Carlo Ponti. Ponti har uttalt at rollen som Madam Rosa i filmen The Life Ahead gir Loren en sjanse til å vise fram skuespillerprestasjoner hun ikke har vist tidligere.

Filmen er basert på en roman skrevet av Romain Gary, skriver The Guardian.

Spiller pensjonert prostituert

Den italienske superstjerna spiller Madam Rosa, en jødisk Holocaust-overlever og pensjonert prostituert, som driver et pleiehjem for barn av prostituerte. Det utvikler seg et nært vennskap mellom henne og tolv år gamle Momo, et foreldreløst barn fra Senegal.

Loren har uttalt at muligheten til å spille Madam Rosa var en sjanse hun ikke kunne la gå fra seg. Ifølge skuespilleren minner rollen henne om hennes egen mor.

SKJØNNHET: Sophia Loren fotografert i 1934. Foto: Granger /REX
SKJØNNHET: Sophia Loren fotografert i 1934. Foto: Granger /REX Vis mer

Den italienske filmskuespilleren var en av 1950-årenes mest populære skuespillere, og har vært regnet som et av verdens største skjønnhetsikon siden. Gjennombruddet hennes kom med hovedrollen i en av fortellingene i Vittorio De Sicas episodefilm L'oro di Napoli (Hver dag en festdag, 1954). Hun vant både Oscar, Bafta og skuespillerprisen i Cannes for sin rolle i La ciociara (To kvinner, 1961).

I 1991 mottok hun en Æres-Oscar, en æres-Gullbjørn under Filmfestivalen i Berlin i 1994 og en æres-Gulløve under Filmfestivalen i Venezia i 1998.

Med Lorens comeback noterer vi oss enda en supersenior på lista over aktive Hollywood-skuespillere. Jane Fonda (82) er still going strong, ikke minst i tv-serien Grace & Frankie der hun spiller mot en annen favoritt; Lily Tomlin (81). Her hjemme har vi stjerner som Kari Simonsen (83) som fortsatt skinner på teaterscenen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.