Inger (107) er en av Norges eldste:

– Fritid? Nei, det har jeg aldri hatt!

Inger fra Grue har overlevd to kriger, stelt hus, fjøs og født åtte barn. – Prevensjon visste jeg ingenting om!

Inger har alltid vært en bestemt dame, og er ikke redd for å si ifra. Som da hun gikk ut i lokalavisa og klaget på maten de får servert på sykehjemmet. Foto: Ellen Jarli
Inger har alltid vært en bestemt dame, og er ikke redd for å si ifra. Som da hun gikk ut i lokalavisa og klaget på maten de får servert på sykehjemmet. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Inger Kojedahl, en av Norges eldste, har glimt i øyet der hun sitter i rullestolen sin ved Grue alders- og sykehjem i Kirkenær i Hedmark og drikker kaffe fra en mønstret porselenskopp. Rundt seg har hun tre av døtrene sine, Ingeborg på 78, Ellen (83) og Anne-Marie (67), som har kommet på besøk for å feire Ingeborgs bursdag.

– I min tid tok vi imot de ungene vi kunne få. Men jeg må si jeg synes det er helt greit at unge i dag bruker prevensjon. Likevel skal ikke jenter ligge med alle, huff og huff, sier Inger og tar en slurk av kaffen.

Moren skilte seg

Inger ble født i 1912 og var yngst av seks søsken. Faren Olav var litt av en eventyrer og reiste både til Russland og Canada på tømmerhogst. Der tjente han godt, men moren til Inger fikk etter hvert nok av å være alene på gården med alle barna, og tok med seg ungene til hovedstaden i 1927. Inger var 15, og ble sendt i huspost til tante Dolly og onkel Christoffer. Der trivdes hun ikke, men som 15-åring i en familie med dårlig råd var det ingen andre alternativer enn å jobbe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.