(Vi.no): Mange vil kjenne igjen servisene fra Figgjo som har stått på hytta eller i kjøkkenskapet til besteforeldre.
Nå er disse blitt samleobjekter, og deler til gamle Figgjoserviser er både ettertraktet og oppnår høye priser.
For her er det mange samlere.
Les også: - Ikke kast gamle ting fra loftet, de vil stige i verdi

Fikk internasjonal designpris
Figgjos historie kan så avgjort kalles en solskinnshistorie som startet i 1941.
Figgjo As startet som en liten fabrikk på Figgjo utenfor Sandnes, med eget kraftverk, for produksjon av flint.
I 1946 ble den anerkjente designeren og keramikeren, Ragnar Grimsrud, disponent og kunstnerisk leder av bedriften.
I 1951 startet Figgjo med eksport. De første markedene utenfor Norge var Danmark og England.
Gjennom oppgangstider og nedgangstider har fabrikken holdt stand og levert prisbelønnede serviser til både privatmarkedet og storkjøkken.
Les også: Dette er sølvtøyet verdt
Sin første internasjonale pris fikk Figgjo i 1969 for serviset «Figgjo 35» designet av Ragnar Grimsrud.

Med dyktige designere og en målbevisst merkevarebygging har Figgjo klart å konkurrere mot store bedrifter i utlandet, noe som har sikret virksomhetens fremtid.
I dag satser Figgjo først og fremst på stormarkedet og det profesjonelle kjøkken.

Her kan du finne Figgjo
Det finnes mange fine gamle Figgjo-serviser i bruktbutikker, på nettet og loppemarkeder.
Prisene varierer og noen deler oppnår høye priser.
I årene framover vil sikkert de nyere servisene som Figgjo Front, Figgjo Dining og Figgjo Verde også være der.
Sjekk også Figgjogruppa, som driver kjøp og salg av Figgjo og Stavangerflint.
Det er bare å begynne å samle, enten du er en som liker å beholde tingene selv, eller ønsker å selge unna når prisene er gode.
Les også: Dette er de gamle myntene i skuffen verdt








Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.