Figgjo-servise verdi

Fra hyttekjøkken til samlerobjekt: Derfor bør du samle på disse

Våren er høysesong for loppemarkeder, og for samlere er det bare å glede seg til jakten på nye og gamle skatter.

GULT ER KULT:
«Sissel» syltetøykrukke
fra
19541970 (ca. kr 150).
Frokostasjett, blå
Sissel (ca. kr 50), løse
kopper og skåler (ca.
kr 50–75 per stk). Fra Figgjo. Foto: Jan Larsen
GULT ER KULT: «Sissel» syltetøykrukke fra 19541970 (ca. kr 150). Frokostasjett, blå Sissel (ca. kr 50), løse kopper og skåler (ca. kr 50–75 per stk). Fra Figgjo. Foto: Jan Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Mange vil kjenne igjen servisene fra Figgjo som har stått på hytta eller i kjøkkenskapet til besteforeldre.

Nå er disse blitt samleobjekter, og deler til gamle Figgjoserviser er både ettertraktet og oppnår høye priser.

For her er det mange samlere.

Les også: - Ikke kast gamle ting fra loftet, de vil stige i verdi

Fikk internasjonal designpris

Figgjos historie kan så avgjort kalles en solskinnshistorie som startet i 1941.

Figgjo As startet som en liten fabrikk på Figgjo utenfor Sandnes, med eget kraftverk, for produksjon av flint.

I 1946 ble den anerkjente designeren og keramikeren, Ragnar Grimsrud, disponent og kunstnerisk leder av bedriften.

I 1951 startet Figgjo med eksport. De første markedene utenfor Norge var Danmark og England.

Gjennom oppgangstider og nedgangstider har fabrikken holdt stand og levert prisbelønnede serviser til både privatmarkedet og storkjøkken.

Les også: Dette er sølvtøyet verdt

Sin første internasjonale pris fikk Figgjo i 1969 for serviset «Figgjo 35» designet av Ragnar Grimsrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.