Finansfrue Janni giftet seg med 25 år eldre Karsten: - Folk kalte meg «gold digger»

Mens Janni var i retten, anklagd for å ha lurt til seg penger, møtte hun milliardæren Karsten. De forelsket seg og ble raskt et svært omtalt par.

ÅPNER OPP: I den kommende sesongen av NRK-suksessen «Exit», får finansfruene sin hevn. Nå forteller en av dem om hvordan det er å være finansfrue i virkeligheten - på godt og vondt. Foto: Sara Nørgaard / Aller Media DK
ÅPNER OPP: I den kommende sesongen av NRK-suksessen «Exit», får finansfruene sin hevn. Nå forteller en av dem om hvordan det er å være finansfrue i virkeligheten - på godt og vondt. Foto: Sara Nørgaard / Aller Media DK Vis mer
Publisert

- Vi vet at det foregår, og vi har sett det. Det er klart at folk kjøper sex, bruker kokain og er kriminelle. Det er det ingen tvil om.

Hun er gift med en mann som er god for flere milliarder kroner, eier luksusboliger og dyrehager, og vet godt hvordan det er å være en profilert finansfrue - på godt og vondt. Hun har sittet inne, reist verden rundt, måttet dementere rykter og taklet innbruddstyver.

For Janni Ree (50) og hennes 25 år eldre ektemann, den danske forretningsmannen og milliardæren Karsten Ree (75), kan hverdagen fort ha inspirert den andre sesongen av norske «Exit» - som skal handle om nettopp finansfruene.

Luksusliv i Dallas

Nå åpner hun opp dørene, og forteller sin historie som finansfrue.

- Det var veldig mange som sa jeg var en «gold digger», og mente jeg stjal pengene til mannen min. Det er klart at det oppleves belastende, sier hun på telefon.

Det kan være lurt å ta et tilbakeblikk før vi lar Janni fortelle mer om ekteskapet. Det har ikke alltid vært sånn at hun ikke kunne gå ned Strøget i København uten å bli fotografert av paparazzi eller stoppet av fans. Hun har ikke alltid hatt egen leilighet i dyrehagen ektemannen eier. Hun har heller ikke alltid vært god for flere milliarder danske kroner.

GIFT RIK: Janni kommer fra en nokså alminnelig familie, men har i begge sine ekteskap vært gift med velstående menn. Her fotografert med sin nåværende ektemann, Karsten Ree, som er god for flere milliarder danske kroner. Foto: Privat
GIFT RIK: Janni kommer fra en nokså alminnelig familie, men har i begge sine ekteskap vært gift med velstående menn. Her fotografert med sin nåværende ektemann, Karsten Ree, som er god for flere milliarder danske kroner. Foto: Privat Vis mer

Historien om Janni begynner på mange måte med foreldrenes skilsmisse. De gikk fra hverandre da hun var 14 år. Moren tok med seg Janni og søsteren til København, der hun vokste opp - i en helt alminnelig arbeiderklassefamilie. Det hører med til historien at foreldrene faktisk ble sammen igjen, men da hadde den unge dansken allerede egne planer.

Hun flyttet hjemmefra i ung alder, og møtte det hun trodde skulle være den store kjærligheten da hun knapt hadde fylt 18. På det tidspunktet var han, Kim Holmgaard Christensen, 40 år. Han jobbet i oljebransjen, og tok etter hvert med seg sin unge kjæresten til Dallas.

- Tja, hva skal jeg si. Jeg ble forelsket, og ble gravid første gang allerede som 22-åring. Et år senere flyttet vi til USA. Og to år etter det igjen ble jeg gravid på ny. Det gikk veldig fort, minnes hun i dag.

- Vi var veldig rike og velstående den gang. Vi hadde et stort hus, store biler og det var store båter. Pengene fløy i Dallas. Man lever et helt annet liv der enn i Danmark. Jeg ble veldig vant til å ligge i bassenget, humrer hun.

Fengselsstraff

Hun jobbet som modell, og tok en utdannelse som «esthetician». Dermed kunne hun også stå på egne ben mens mannen jobbet lange dager. Det begynte å gå trått for mannens firma, og ved tusenårsskiftet reiste de derfor tilbake til Danmark - med mye mindre penger enn før. Samtidig var det vanskelig for barna, som jo var indoktrinert i amerikansk kultur og språk.

På det tidspunktet begynte Janni å bli en kjent skikkelse i hjemlandet. Hun ble kjent som «Oddset-Janni», og var Danske Spils ansikt utad i en årrekke. Hun prydet plakater og var med i tv-reklamer, og tjente dermed også egne penger.

DEN GANG DA: Janni var Danske Spils ansikt utad i en årrekke. Klart man også da måtte stille lettkledd på forsiden av et herremagasin. Foto: Faksimile fra M!
DEN GANG DA: Janni var Danske Spils ansikt utad i en årrekke. Klart man også da måtte stille lettkledd på forsiden av et herremagasin. Foto: Faksimile fra M! Vis mer

Forholdet med eksmannen skulle ikke vare. De gikk hver til sitt i 2005, men det skulle på ingen måte bety at kjærlighetslivet var over for godt. For da Janni havnet i en rettssak, og ble dømt til fengsel, møtte hun sin nåværende ektemann.

Kort fortalt ble hun og hennes far dømt for å ha lurt til seg penger fra en eldre, syk mann. Ifølge danske BT forsøkte de også å selge huset hans, slik at de kunne sikre seg gevinsten på 2,4 millioner danske kroner. Far og datter fikk begge et år og tre måneder i fengsel, og saken ble omtalt i samtlige danske riksaviser.

Selv mener hun saken er grovt misforstått, og at det dreide seg om gaver hun hadde fått av denne mannen.

- Han tok meg blant annet med på weekendtur til Oslo, og det var veldig fint. Jeg ble veldig overrasket da jeg ble dømt, for jeg mener ikke at jeg tok noen penger av han. Men vi måtte bare stå i det, det var helt sirkus, sier hun, og skyter inn:

MØTTES UNDER RETTSSAKEN: Janni ble dømt til fengsel, men fant heldigvis kjærligheten samtidig. Foto: Privat
MØTTES UNDER RETTSSAKEN: Janni ble dømt til fengsel, men fant heldigvis kjærligheten samtidig. Foto: Privat Vis mer

- Midt i denne prosessen møtte jeg Karsten, som skulle bli min mann. De danske journalistene elsket det, og skrev om oss hele tiden. Det var helt «god natt», humrer hun i dag - ferdig sonet som en fri kvinne.

Dette var i 2013, og de to giftet seg allerede to år etter. Aldersforskjellen på 25 år stoppet dem ikke. Karsten Ree har for øvrig tjent sin formue som investor, og sto bak «Den Blå Avis» - danskens svar på Finn.no.

Gjennom rettssaken var han ifølge henne en god støtte, noe han også har vært gjennom ekteskapet og forholdet så langt. Paret bor i dag i Vedbæklund nord for København.

Det var ikke bare journalistene som lot seg fascinere av forholdet mellom de to. Tv-kanalene så sitt snitt til å samle tusenvis foran skjermene, og dermed ble serien «Janni og Karsten - mod alle odds» til.

Det er senere blitt laget flere serier om ekteparet, i tillegg til at Janni har vært å se i ymse reality siden midten av 2010-tallet.

- Rike folk kjøper sex

Hun er på ingen måte det man kanskje stereotypisk ser for seg at en finansfrue er. Overfor KK er hun tydelig på at hun primært bruker sine egne penger, at hun ikke lever i utpreget luksus og at ekteskapet faktisk er basert på kjærlighet - selv om onde tunger har hevdet noe annet opp gjennom årene.

Likevel har hun kjennskap til skyggesidene av det danske rikmannsmiljøet, og har hørt flere historier om grenseoverskridende atferd - som kunne ha passet rett inn i «Exit».

- HØRER TING: Janni forteller at hun har hørt historier som kunne vært dratt rett ut av NRK-suksessen. Foto: Privat
- HØRER TING: Janni forteller at hun har hørt historier som kunne vært dratt rett ut av NRK-suksessen. Foto: Privat Vis mer

- Vi bor i et dyrt område, og vet at det skjer ting bak lukkede dører. Rike folk kjøper sex, driver med narkotika og mange tjener penger på ulovlig vis. Dette angår særlig de som er nyrike, de holder det gående. Det er noe vi tar sterkt avstand fra, sier hun, og fortsetter:

- Vi er ikke på de festene - det gidder vi ikke. Vi hører «gossip», men det stopper der. Karsten er på ingen måte en playboy, han lever nokså nøkternt og rolig. Han har en herreklubb på søndager, men der går det rolig for seg, humrer hun.

Ingen gullgraver

Selv om de avstår fra kriminalitet, betyr ikke det at de ikke rammes av det. Nå i julen satt ekteparet og koste seg med «The Crown» da en innbruddstyv brått dukket opp i stuen. De fikk jaget personen på dør, men ble redde av opplevelsen.

- Men - det er ikke mye å stjele her. Karsten har noen fete biler, men vi har ikke en safe med millioner i cash her, akkurat. Vi er ganske alminnelige, og flasher ikke, påstår hun.

Akkurat det har hun også skrevet bok om. I «Gold digger, I think not» tar hun for seg fordommene hun ofte møter på i samfunnet.

- Han gir meg ikke bankkortet og sender meg på shopping, akkurat. Han er veldig «down to earth», og bruker verken penger på dyre viner eller fine restauranter. Vi reiser en del, men jeg betaler som regel det meste, hevder hun.

Når de ikke tilbringer tid i dyreparken de eier i Ebeltoft, er de ofte i Nairobi. Der eier de nemlig et safari-selskap, som tar i mot turister fra hele verden. Hverdagen er med andre ord sjelen kjedelig for ekteparet, som også til stadighet dukker opp i tabloidene og på tv-skjermene. I tillegg følger 138 000 mennesker livet hennes på Instagram, der hun deler alt fra festbilder til videoer av barnebarna.

Hun er nemlig blitt bestemor, og elsker rollen. Janni har likevel ingen planer om å trekke seg ut av reality-sfæren med det første.

- Jeg holder nok på til jeg dør, humrer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer