Coronavirus i Norge

FHI løsner på corona-rådene til besteforeldre

Er det lenge siden du har sett barnebarna? Nå åpner Folkehelseinstituttet for at vi kan omgås igjen, så lenge vi følger noen enkle råd.

Selv besteforeldre i risikogrupper kan igjen møte barnebarna sine, så lenge alle følger gjeldene smittevernråd. Og møtene må gjerne foregå utendørs, og helst ikke over så veldig lang tid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Selv besteforeldre i risikogrupper kan igjen møte barnebarna sine, så lenge alle følger gjeldene smittevernråd. Og møtene må gjerne foregå utendørs, og helst ikke over så veldig lang tid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Besteforeldre kan treffe barnebarn så lenge de holder seg til reglene. Du kan godt gå tur med barnebarna dine, selv om du er i risikogruppen, forklarer FHI-overlege Margrethe Greve-Isdahl i et intervju med Bergens Tidende.

– Er du i en risikogruppe, bør du være mer påpasselig enn hvis du ikke tilhører en risikogruppe.

Etter at forskere i Trondheim utviklet en ny testmetode, annonserte helseminister Bent Høie onsdag 29.april at alle med symptomer på Covid-19 snart kan testes. Tidligere var testen forbeholdt enkeltgrupper, som ansatte i helsevesenet.

Dette er et av argumentene for å løsne på de strenge restriksjonene vi har levd under siden 12.mars. Et annet argument er at smittetallene nå er lave, og at helsevesenet vårt har kapasitet til å hjelpe dem som trenger det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.