Pop-ikonet Mariah Carey er blitt 50:

Et liv med fattigdom, psykisk sykdom og stjernestatus

Mariah Careys liv har drama nok til en Hollywood-film.

Mariah Carey opptrer i Dubai i oktober. I mars fylte hun 50, i juni får hun sin fortjente plass i prestisjefylte Songwriters Hall of Fame i New York. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB Scanpix
Mariah Carey opptrer i Dubai i oktober. I mars fylte hun 50, i juni får hun sin fortjente plass i prestisjefylte Songwriters Hall of Fame i New York. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Allerede som tenåring lærte hun seg et italiensk operastykke utenat. For Mariah Carey var det alltid selvsagt at hun skulle bli sanger, men veien fram til en kvart milliard solgte album har ikke alltid vært lett. I mars fylte pop-ikonet 50 år.

Trakassert av rasister

Mariah Carey ble født 27. mars 1970 i Huntington utenfor New York. Faren Alfred var av afroamerikansk og venezuelansk herkomst, og moren Patricia kom fra Irland.

Barndommen var tøff. Familien hadde lite penger og foreldrene ble trakassert av rasister i en tid da ekteskap mellom hvite og fargede ikke var akseptert. Foreldrene skilte seg da Mariah var tre år.

- Foreldrene mine hadde det vanskelig. Hundene deres ble forgiftet og bilene tent på. Det gikk ut over forholdet, har Mariah fortalt.

- Jeg vil inspirere barn som opplever det samme. Jeg er alt og ingenting på en gang: hvit, svart og latino. Når jeg har lyktes i å bli akseptert kan også andre bli det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.