Leeds-fansen trofast siden 70-tallet

- En sovende kjempe som er på vei til å våkne

Leeds-supporterne i Norge er ferdig med sorgen - nå ser de store likheter fra storhetstiden.

GJENNOM TYKT OG TYNT: Supportergruppa har stått ved Leeds gjennom tykt og tynt siden 1970-tallet. Her er en gruppe fra Fredrikstad på vei til England for å se kamp. Foto: Privat.
GJENNOM TYKT OG TYNT: Supportergruppa har stått ved Leeds gjennom tykt og tynt siden 1970-tallet. Her er en gruppe fra Fredrikstad på vei til England for å se kamp. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Hos de norske Leeds-supporterne som har fulgt laget i over 50 år er stemningen i fyr og flamme om dagen.

- Det er en sovende kjempe som er på vei til å våkne opp, sier Anders Palm, leder for den femte største supporterklubben i Norge, med kallenavnet «LUSCOS».

Etter 29 kamper leder Leeds tabellen i Championship, og spiller strålende offensiv fotball. Nesten hvert touch laget har på ballen i kampene blir møtt av elektriske forventningsbrøl fra fansen, både fra de som er på stadion, og de som ser kampen fra Dr. Jekyll’s Pub i Oslo.

- Vi prøver å ikke ta av helt, men vi ligger veldig godt an. Laget bør være blant de to beste ved slutten av sesongen, forteller Palm.

Les også: Tipsene til deg som vil reise alene

Har vært Leeds-fan siden 70-tallet

Størstedelen av den norske kjernen, inkludert Palm, begynte å heie på Leeds på 1970-tallet.

Mye takket være tippekampene som ble sendt på TV.

- Det var bare én kanal og ikke noe internett, så vi satte oss ned foran TV-en på lørdagene og så på fotball. Vi holdt også på med fotballkort og fotballblader fra England, så vi fikk rett og slett den engelske fotballkulturen inn i stua.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.