Vegetarmat til katt og hund

Dette må du passe på hvis katten eller hunden skal spise vegetarmat

Det er gode grunner for å la være, og Veterinærforeningen er bekymret for dyrene.

TRENGER KJØTT: Kattene er kjøttetere fra naturens side. Foto: Patrik Kraus / Shutterstock / NTB scanpix.
TRENGER KJØTT: Kattene er kjøttetere fra naturens side. Foto: Patrik Kraus / Shutterstock / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge(Vi.no): Økt fokus på plantebaserte kosthold kan være dårlig nytt for våre nærmeste firbeinte venner. Det viser en ny internasjonal forskning.

Les mer: Slik får du innekatten til å leve lenger

En forskergruppe tilknyttet forskjellige veterinærhøgskoler og universitet ville finne ut hvordan folk mater dyrene sine, og om dyreeiere som ikke spiser kjøtt gir kjæledyrene annerledes mat.

Av 3673 katte- og hundeeiere rundt omkring i verden, svarte hele 35 prosent at de vurderte å gi dyrene sine et plantebasert kosthold. Les rapporten selv her.

Og tallene var betydelig høyere blant eiere som selv er veganere. 27 prosent av denne gruppen fortalte at de allerede mater dyrene sine med veganermat, mens hele 78 prosent av dem var interessert i å begynne med det.

Bekymret for dyrene

I Norge har vi allerede hunden «Ubbe», som har sluttet med kjøtt og andre animalske produkter. Hvor mange andre tilfeller det er, finnes det foreløpig ikke tall på.

– Veterinærforeningen er bekymret over utviklingen vi ser om at flere, også i Norge, vil fôre dyrene sine på vegansk diett, uten nok kunnskap om ernæring for den arten det gjelder. Det kan få konsekvenser for dyrets helse. Men vi trenger mer forskning i Norge om tallene og konklusjonene er det samme her i landet som den forskningen du viser til, sier president Torill Moseng i Den norske veterinærforeningen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.