Ble pensjonister, flyttet til hytta:

- Det var nå eller aldri!

Ingun og Bent Vidar valgte å gjøre det beste ut av pensjonisttiden sin, nemlig å flytte til det stedet de liker seg aller best.

Tok steget: Ingun og Bent Vidar er i dag veldig glade for at de tok det store steget med å flytte fra alt og alle i Aurskog-Høland, og bosette seg på hytta i fjellet. Der nyter de pensjonistlivets beste dager med masse tur, jakt og fiske. Foto: Privat
Tok steget: Ingun og Bent Vidar er i dag veldig glade for at de tok det store steget med å flytte fra alt og alle i Aurskog-Høland, og bosette seg på hytta i fjellet. Der nyter de pensjonistlivets beste dager med masse tur, jakt og fiske. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Tida var inne for å gjøre noe nytt, så da begge ble pensjonister, tenkte vi: Nå eller aldri. Vi byttet ut huset med hytta og den ene bilen med firhjuling, forteller Ingun Solli (65).

For to år siden flyttet hun og mannen Bent Vidar Larsen (65) til hytta si i Engerdal, cirka 30 mil unna der de bodde tidligere. Fjell, vidde, natur rett utenfor døra og mye vær var forventningene før de bega seg ut på dette eventyret.

- Over all forventning

– Her oppe skinner sola bestandig. Det er alltid stille, og naturen er vakker. Hver eneste soloppgang og solnedgang er annerledes her enn andre steder. Midt på sommeren går sola ned over Femunden rundt kvart på elleve på kvelden. Da kan man sitte på terrassen i mange timer, sier Ingun.

«Solsiden», som de selv kaller hyttestedet sitt, er kun noen minutter unna ei lita bygd hvor de har alt fra matbutikker til frisør og andre nødvendige ting de trenger.

Ingun har jobbet som hjelpepleier i mange år på hjemstedet sitt, Aurskog-Høland, mens Bent Vidar jobbet i en årrekke for Cargonet. Sammen har de fem voksne barn og flere barnebarn.

– Nå har dere vært pensjonister i rundt to år. Ble denne tilværelsen slik du hadde tenkt?

– Over all forventning, faktisk! Det har kun vært positive opplevelser med å flytte hit. Vi flyttet jo fra et bygdemiljø til et mindre bygdemiljø, og det var som å flytte noen år tilbake i tid. Heldigvis ble vi godt tatt imot av resten av hyttemiljøet, så vi er allerede godt integrert, forteller Ingun.

- Det er viktig å være åpen og omgjengelig slik at folk vil bli kjent med deg.

Hverdagen til Ingun og Bent Vidar er aktiv. Siden hytta deres er helt nyetablert, har de hatt litt av hvert å sette fingrene i helt siden de flyttet inn. De snekrer mye, og bygger for tiden en utebod hvor de har plass til hundeburene sine og annen oppbevaring.

Bruk pensjonisttida!

– Vi fikk jo denne hytta for at det skulle bli en samlingsplass for venner og familie. Det liker vi godt – vi har en stor omgangskrets og setter pris på at folk kommer innom og tar en kaffekopp. Det er jo et stort skritt å ta, å flytte fra alle rundt oss, men de har virkelig oppsøkt oss. Jeg tror ikke jeg lyver om jeg sier at vi har hatt mellom 70 og 100 gjester her oppe, sier hun fornøyd.

Da Ingun fortsatt var i jobb, hadde hun ett håp for pensjonisttiden, det var å holde seg frisk. På hytta lever hun en aktiv hverdag og bruker mye tid på å opparbeide seg en fin hage, gjøre hytta til et godt sted å bo og bruker mye tid på jakt, fiske og friluftsliv.

– Er det én ting jeg kanskje savner med det gamle huset mitt, så er det hagen jeg hadde. Men jeg er jo i full sving med å få det veldig fint utenfor her også. Dessuten har vi for eksempel fiske- og jaktmuligheter i umiddelbar nærhet – det liker vi veldig godt.

Ingun mener at alle burde bruke pensjonisttida på noe de har drømt om eller ønsker å gjøre. For henne og mannen føles det fantastisk endelig å ha tatt det steget de har ønsket så lenge.

– Den største forskjellen med å bo her kontra der vi bodde før, er kanskje at det er litt lengre vinter her oppe. Det var også lettere å møte familien der vi bodde før, men vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen og holder kontakten via telefonen.

Nyter alle årstidene

Ingun sier at livet på hytta er fint, og magien strekker seg over alle årstider. Om sommeren nyter de utsikten alle 800 meterne over havet skaper. På høsten er det fargene, jakt og turer som regjerer, mens i jula er familien velkommen.

– Vi er vel over gjennomsnittet glad i fjell og vidde, og hadde et sterkt ønske om å oppleve det i alle årstider. Det får vi virkelig her.

– Pensjonisttiden er kanskje slutten på arbeidslivet, men langt ifra slutten på noe annet. For meg var det mye som startet da vi flyttet opp hit. Men så er jo vi livsnytere også da: Vi koser oss gjerne mye med bobler i glasset og god mat.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.