Coronavirus i Norge

«Det er lett å pugge og følge corona-rådene blindt. Men det viktigste er å forstå intensjonen bak reglene for sosial distansering»

KOMMENTAR: Derfor reiser jeg for å besøke familien for første gang på lenge.

Her er flokken min. Til vanlig bor vi i tre ulike byer, fire om vi teller med svigers som ikke er med på dette bildet fra pappas 70-årsdag for snart ett år siden. Sist vi møttes var i farmors begravelse i februar. En måned etter døde mormor. Da var coronaen her. Foto: Siri Kristiansen
Her er flokken min. Til vanlig bor vi i tre ulike byer, fire om vi teller med svigers som ikke er med på dette bildet fra pappas 70-årsdag for snart ett år siden. Sist vi møttes var i farmors begravelse i februar. En måned etter døde mormor. Da var coronaen her. Foto: Siri Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Alle må forsake noe etter at pandemien inntok livene våre. Jeg er ikke blant dem som har det verst. Savnet etter hytta er intens nå som sola skinner, men den ligger i Sverige og er utenfor rekkevidde på ubestemt tid. Arbeidsvilkårene på hjemmekontoret hadde ikke passert standard HMS-krav for noen i vår familie på fem, leiligheten er dimensjonert for at vi skal være et annet sted når alle sammen har fri samtidig: Vi skal være på hytta. Hjemme er vi trangbodd, ifølge definisjonen til SSB.

Men jeg skjønner at det ikke er oss det er synd i nå. Vi er bare lei. Ikke syke, ikke voldsutsatte, ikke arbeidsledige. I store og små kriser i våre liv vil én ting aldri slå feil: Vi vil alltid kunne finne noen som har det verre.

Avstanden føles uendelig

Så vi holder ut, og vi holder avstand. Selv da mormor døde for noen uker siden og jeg mistet min siste besteforelder, måtte vi holde oss unna. Mamma fikk ikke sitte hos sin egen mor de siste dagene på sykehjemmet. Vi barnebarn fikk ikke delta i begravelsen. Vi er nemlig blant de mange som har flyttet fra fødebyen til hovedstaden for å jobbe, leve og bo. Min lille familie på fem har ingen annen familie i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.