Kom ut av skapet i voksen alder:

«Det er ikke hver dag en dame på 55 år smugler en 64 år gammel dame inn på hotellrommet sitt!»

Jorun Børstad (72) og Lise Skilnand (63) hadde vært gift med en mann på hver sin kant i 27 år da de fant hverandre på datingsiden Gaysir. - Lenge visste jeg nesten ikke at det gikk an å være lesbisk, så jeg tilpasset meg i stedet de sosiale normene, forteller Jorun.

SAMMEN FOR LIVET: Jorun Børstad (72) og Lise Skilnand (63) er det første lesbiske paret som har blitt viet i Bærum Rådhus. Foto: Privat
SAMMEN FOR LIVET: Jorun Børstad (72) og Lise Skilnand (63) er det første lesbiske paret som har blitt viet i Bærum Rådhus. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Går det bra?

- Joda, her går det bra. Går det bra med deg?

Omtrent sånn startet chatten på Gaysir da Lise Skilnand (63) tok kontakt med Jorun Børstad (72) den aller første gangen for åtte år siden.

- Det er begrensa hvor mange som er på Gaysir i vår aldersgruppe, så da det kom inn ei ny ei, heiv jeg meg over henne, sier Lise.

Jorun hadde såvidt vært innom Match.com før hun ble klar over at det fantes en datingside dedikert til homofile og lesbiske. Hun valgte chattenavnet Silda fordi Cecilie og Cecilia som hun hadde tenkt å kalle seg var opptatt.

- Jeg hadde en rar følelse i kroppen da jeg opprettet den profilen, forteller Jorun.

Overveldende ny verden

Det skulle vise seg at de to damene hadde spesielt mye til felles. I barndommen hadde de begge dratt på campingferier i Norge og som voksne tilbrakte de feriene i båt. De stemte omtrent det samme og hadde samme livssyn. De hadde begge to barn og hadde vært gift med en mann på hver sin kant i 27 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.