«The Crown» sesong 4:

Denne scenen påvirket alle: - Da de snakket igjen, hvisket de bare

Emma Corrin (24), som spiller lady Diana i sesong 4 av «The Crown», opplever at paparazziene fotfølger henne. Ifølge skuespilleren ble også innspillingen av én scene svært spesiell.

Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«In time she will bend.»

«And if she doesn't bend?»

«She will break.»

Den dystre spådommen kommer fra britenes prinsesse Margaret i samtale med dronning Elizabeth i traileren til fjerde sesong av The Crown som kommer på Netflix 15. november. Vi er kommet til 80-tallet og det skal ikke mye til for å forstå at samtalen handler om prins Charles skjebnesvangre valg av lady Diana Spencer. Hun dukker for første gang opp i suksesserien, bokstavelig talt løpende, på rulleskøyter gjennom gangene i Buckingham Palace.

«Denne serien klarer å bygge nervepirrende spenning av et sprangridningsstevne, for svingende!», skriver Dagbladets anmelder Christopher Pahle og ruller seks øyne på terningen i sin anmeldelse av sesongen.

STERK OPPLEVELSE: Emma Corrin (24) under innspilling av scenen der hun ble giftet inn i Windsor-familien. Foto: Des Willie /Netflix/ AP/NTB
STERK OPPLEVELSE: Emma Corrin (24) under innspilling av scenen der hun ble giftet inn i Windsor-familien. Foto: Des Willie /Netflix/ AP/NTB Vis mer

I den nye sesongen får vi også vårt første møte med «jernkvinnen» Margaret Thatcher, storpolitikk, IRA, arbeidsledighet, økonomisk krisetid og ikke minst den militære konflikten mellom Storbritannia og Argentina om Falklandsøyene.

– Si hva du vil om politikken hennes og ringvirkningene de fikk, men det er vanskelig ikke å la seg fascinere av Thatcher. I hvert fall «The Crown»s fiksjonsversjon, skriver Pahle.

I skyggen av Diana

Ifølge The Guardian handler mye av forventningen til den nye sesongen om å se Emma Corrin (24) som en ung Diana. Fjerde sesong dreies rundt dronning Elizabeths liv, men på Netflix, som i virkeligheten, blir hun satt i skyggen av Diana.

STORBRYLLUP: Prinsesse Diana og prins Charles på balkongen på Buckingham Palace i London da de giftet seg i 1981. Foto: REUTERS/ NTB
STORBRYLLUP: Prinsesse Diana og prins Charles på balkongen på Buckingham Palace i London da de giftet seg i 1981. Foto: REUTERS/ NTB Vis mer

Ifølge den britiske avisa har denne sesongen alt: Dramaet bak den kongelig forlovelsen mellom Charles og Diana, det uforglemmelige bryllupet og avsløringene av noen forstyrrende familiehemmeligheter: en angivelig konflikt mellom dronning Elizabeth og Margaret Thatcher.

Men det er verdt å huske på at «The Crown» er fiksjon og ikke en dokumentar.

STJERNE: Prinsesse Diana ble hele verdens yndling da hun giftet seg med prins Charles. Her er Emma Corrin (24) avbildet i rollen som Diana. Foto: Des Willie/Netflix/AP/NTB
STJERNE: Prinsesse Diana ble hele verdens yndling da hun giftet seg med prins Charles. Her er Emma Corrin (24) avbildet i rollen som Diana. Foto: Des Willie/Netflix/AP/NTB Vis mer

Intens opplevelse under innspillingen

Corrin som spiller unge Diana roses av kritikerne for sine skuespillerprestasjoner. Ifølge Pahle fanger hun den flyktige, magnetisk blyge karismaen til Lady Diana så godt at det nesten er skremmende.

Corrin er selv blitt fortalt at livet hennes etter «The Crown» ville bli like mye snudd på hodet som Dianas ble.

Kort tid etter offentliggjøringen av at Corrin fikk rollen som Diana, begynte ironisk nok paparazziene å fotfølge henne rundt hele London.

SJALU EKTEMANN: Prins Charles skal ha blitt perpleks og sjalu av Dianas popularitet. Bildet er av Emma Corrin og Josh O´Connor som spiller Diana og Charles i The Crown. Foto: Ollie Upton/Netflix/AP/NTB
SJALU EKTEMANN: Prins Charles skal ha blitt perpleks og sjalu av Dianas popularitet. Bildet er av Emma Corrin og Josh O´Connor som spiller Diana og Charles i The Crown. Foto: Ollie Upton/Netflix/AP/NTB Vis mer

I et intervju med The Telegraph forteller Corrin også om intense opplevelser under innspillingen. Spesielt én scene påvirket alle involverte: Da hun entret rommet i rekonstruksjonen av Dianas bryllupskjole, ble det helt stille i rommet. Ifølge Corrin var det som om de var vitne til en reinkarnasjon av Diana.

– Da de begynte å snakke igjen, hvisket de bare. Det var utrolig hvor stor betydning kjolen hadde. Det var skremmende hvordan det påvirket alle i rommet. Det var ærbødighet, sier Corrin til avisa.

Brudekjolen i serien er inspirert av Dianas ikoniske kjole som ble laget av David og Elizabeth Emanuel til bryllupet mellom prins Charles og Diana Spencer i 1981. Kjolen var så massiv at ti mennesker måtte hjelpe Corrin inn i den.

Sjalu Charles

Ifølge The Guardian kommer de virkelige godbitene i episode seks, som fokuserer på Charles og Dianas seks ukers reise til Australia og New Zealand i 1983.

Det er deres første offisielle reise, og prins William er med, imot kongelig protokoll, men etter insistering fra Diana. Problemene i forholdet mellom Charles og Diana blir tydelige.

I episoden får vi også se hvordan Diana lider under forventningene om å være en «eventyrprinsesse» samtidig som hun blir klar over sin popularitet og egen påvirkningskraft. Det viser seg å være en overraskelse for Charles, som blir stolt, men sjalu over å bli satt i skyggen av sin kone.

JERNKVINNEN: Gillian Anderson spiller Margaret Thatcher. Foto: Des Willie /Netflix/AP/ NTB
JERNKVINNEN: Gillian Anderson spiller Margaret Thatcher. Foto: Des Willie /Netflix/AP/ NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.