VED VAKTENS SLUTT: Den sagnomsuste løytnant Onoda overga seg i januar 1974, nesten tre tiår år etter at andre verdenskrig var over. Han døde i 2014, 91 år gammel. Foto: AP/NTB Scanpix
VED VAKTENS SLUTT: Den sagnomsuste løytnant Onoda overga seg i januar 1974, nesten tre tiår år etter at andre verdenskrig var over. Han døde i 2014, 91 år gammel. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Ble funnet på øy 30 år etter at krigen var slutt:

Den glemte soldat

Ikke alle fikk med seg at andre verdenskrig sluttet i 1945.

Publisert

Artikkelen ble først publisert i januar 2019.

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En januardag i 1972, dypt inne i jungelen på stillehavsøya Guam, fikk to jegere øye på en mann inne mellom trærne.

Mannen lå på alle fire ved en bekk, og var opptatt med å sette ut en krepseteine laget av siv. Han var kledd i filler og hadde viltvoksende hår og skjegg.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.