Særboskap:

De har vært kjærester i 17 år, men kommer aldri til å bo sammen

Stadig flere velger å ikke bo sammen, selv om de er i et fast forhold. De mener de får det beste fra to verdener.

Rita og Stein opplever at andre er misunnelig på deres ordning. De er kjærester med hver sin leilighet, og bor bare sammen når de vil. Foto: Silje Katrine Robinson
Rita og Stein opplever at andre er misunnelig på deres ordning. De er kjærester med hver sin leilighet, og bor bare sammen når de vil. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Det er veldig deilig å bo alene, men samtidig ha en kjæreste som man kan være sammen med når man vil, sier Rita Midtbø (64).

Da hun og Stein Flagtvedt (71) ble et par for 17 år siden var tanken at de etter hvert skulle flytte sammen. Slik ble det ikke, og det er de glade for i dag.

Les også: Margareta rydder for livet – før døden

– Vi kom begge fra forhold, og ingen av oss hadde egentlig bodd alene. Da vi som unge flyttet hjemmefra, flyttet vi direkte inn med våre respektive ektefeller, forteller hun.

– Selv om vi snakket om å flytte sammen, og til og med var og så på hus, ble det med tiden mindre og mindre aktuelt. Når folk bor alene får de sine særegenheter, og det å tilpasse seg en annen er ikke alltid så enkelt.

Stein er enig. Han mener han selv personifiserer «sær» i ordet særbo.

– Det blir heller ikke enklere når man treffer hverandre i godt voksen alder. Menn og damer er forskjellige, og jeg tror de forskjellene blir forsterket med åra, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.