Dating for godt voksne

- Dating på nettet er ingenting å skamme seg over

- Det kan være litt flaut å innrømme, men sjansen er stor for at du kjenner andre som gjør det samme.

MØTE PÅ NETT: Mange godt voksne møter en ny livsledsager på nett, og det er ingenting å skamme seg over, syns ekspertene. Foto: Scanpix.
MØTE PÅ NETT: Mange godt voksne møter en ny livsledsager på nett, og det er ingenting å skamme seg over, syns ekspertene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg får henvendelser fra voksne enslige som har lyst til å få seg kjæreste. De typiske årsakene til at de ikke finner noen, kan være at de er usikre på hvor de skal lete. Da kan man bli stresset, føle at situasjonen er håpløs, og nærmest gi opp.

Det forteller Ulla Aasland, sexologisk rådgiver med privat praksis i Porsgrunn.

Det er en kjensgjerning at å være singel i godt voksen alder kan føre til ensomhet på grunn av manglende nærhet i form av fysisk og psykisk stimuli, mener Aasland.

Single voksne som ønsker seg en livsledsager, er på mange måter i en litt kinkig situasjon i søken etter ny kjæreste.

Man er omringet av en veletablert vennekrets hvor mange har fast partner, og man har kanskje jobbet på samme arbeidsplass i flere år. Med andre ord; det er ikke så ofte man treffer på nye mennesker.

Den gode nyheten er at muligheten for dette alltid er åpen.

- Ikke sitt hjemme

Første pri om du vil møte noen er å være der andre mennesker er, ifølge Aasland.

- Delta i sosiale settinger. Delta på kurs, singelturer, noe som interesserer. Let deg frem på nettet, søk opp aktiviteter eller arenaer i nærheten hvor det også kan være mulig å møte andre, råder hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.