Historien som har fascinert det danske folk siden 1920:

Danske Dagmar fikk betalt for å ta vare på spedbarn - drepte dem noen timer etter at hun tok over omsorgen

- Da hun hadde hatt dem en liten stund, noen av dem bare i noen få timer, så slo hun dem ihjel.

TRUE CRIME: Danske Dagmar Overby innrømmet at hun hadde drept 16 barn, men retten fant bare bevis for åtte av drapene. Hun kunne ikke gjøre rede for motivet som sto bak de ufølsomme handlingene. Foto: Politimuseet
TRUE CRIME: Danske Dagmar Overby innrømmet at hun hadde drept 16 barn, men retten fant bare bevis for åtte av drapene. Hun kunne ikke gjøre rede for motivet som sto bak de ufølsomme handlingene. Foto: Politimuseet Vis mer
Publisert

I 1921 ble en dansk kvinne dømt til døden for å ha drept åtte spedbarn. Dagmar Johanne Amalie Overby (1887-1929), som på dette tidspunktet var 34 år, skulle med sine grove handlinger faktisk bidra til å sette danske barn og alenemødres rettigheter på dagsorden.

På begynnelsen av 1900-tallet var hverken kvinner eller barns rettigheter spesielt godt ivaretatt. Dersom en kvinne fikk barn utenfor ekteskap ble hun dømt og utstøtt av samfunnet, og for en som hadde havnet «i uløkka» var det beste alternativet å sette barnet bort.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/mnd)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.