I 1921 ble en dansk kvinne dømt til døden for å ha drept åtte spedbarn. Dagmar Johanne Amalie Overby (1887-1929), som på dette tidspunktet var 34 år, skulle med sine grove handlinger faktisk bidra til å sette danske barn og alenemødres rettigheter på dagsorden.
På begynnelsen av 1900-tallet var hverken kvinner eller barns rettigheter spesielt godt ivaretatt. Dersom en kvinne fikk barn utenfor ekteskap ble hun dømt og utstøtt av samfunnet, og for en som hadde havnet «i uløkka» var det beste alternativet å sette barnet bort.
Artikkelen krever Vi pluss abonnement
Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +
Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.
1,- / 1 måned
ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ
999,- / 1 år
ÅRSABONNEMENT
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.