Attpåklatt:

Da Torbjørn giftet seg, skilte én av gjestene seg ut: Lillesøster Julie (1 1/2)

De er kanskje verdens beste uhell – når sjokket har lagt seg. Burde flere familier unne seg en attpåklatt?

De ser ut som en lykkelig kjernefamilie på tre, men ettåringen på brudgom Torbjørn Dyruds arm er lillesøster Julie. Bruden heter Marianne. Foto: Privat
De ser ut som en lykkelig kjernefamilie på tre, men ettåringen på brudgom Torbjørn Dyruds arm er lillesøster Julie. Bruden heter Marianne. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ikke alle graviditeter møtes med umiddelbar entusiasme. For var dette meningen? Var det planlagt? Nå som barna er store, orker dere dette?

Ifølge familieterapeut Elisabeth Meyer Lugg er en attpåklatt sjelden grunn til bekymring – for noen parter.

– En attpåklatt vil stort sett alltid berike familien. Ok, så er det kanskje litt rart i begynnelsen med den store aldersforskjellen når barna i søskenflokken er i så ulike livsfaser, men på sikt viskes alderen ut og dere kan få en nær og fin relasjon, sier hun.

– Å utvide familien kan være bra for barnas skyld, det gir dem flere å spille på. For foreldrenes del er det kanskje siste gang i livet de har mulighet til å oppleve det fantastiske det er å få barn.

- Barn holder deg ung

Folk er forskjellige, også som foreldre. Noen trives så godt som småbarnsforeldre at de vil ha med seg den opplevelsen i flest mulig av livets år, andre vil ha det overstått, få barn tett og så nyte friheten når alle er ute av redet. Det finnes selvsagt ingen fasit her, men la oss fokusere på fordelene nå – ulempene er vi gjerne flinke til å finne selv:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.