«Da jeg var ung, var 60-åringer utrolig gamle! Nå er erkjennelsen at jeg har ikke et hav av tid lengre»

Da Pål Thoresen selv nådde milepælen i mars, gikk grensa ved 60-årsselskap med taler og hestesko-bord. I stedet arrangerte han konsert.

Pål Thoresen har ledet NRKs 17.mai-sending fra Slottsplassen og vært programleder for «Etter skoletid», «Reiseradioen», «Nitimen», «Sommeråpent» og «Pål igjen!». Siden 2018 har han vært quiz-general for «Popquiz». Foto: Cornelius Poppe / NTB
Pål Thoresen har ledet NRKs 17.mai-sending fra Slottsplassen og vært programleder for «Etter skoletid», «Reiseradioen», «Nitimen», «Sommeråpent» og «Pål igjen!». Siden 2018 har han vært quiz-general for «Popquiz». Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- En begynner jo ikke automatisk å like trekkspill om en trekker litt på årene, så jeg digger Queen og Deep Purple ennå. Det verste var vel da jeg til min store skrekk og gru oppdaget at jeg hadde fått en ekstra ferieuke!

Han leder populære radioprogrammer, stortrives på scenen som vokalist, og folk forbinder ham med mye humør, verbale sleivspark og utestemme. Ikke lett å tro da at Pål Thoresen selv mener han egentlig er konfliktsky og langt fra den med mest selvtillit i familien.

- Mange ser på meg som en som tar litt stor plass og som prater med høy stemme, men jeg er egentlig ikke slik. Jeg kan stå på scenen foran hundre mennesker, men er ikke så glad i å prate for eksempel på møter. Og det viktigste arbeidsredskapet mitt som journalist og programleder er ikke munnen, men ørene. Jeg vil ha en samtale med folk, ikke et intervju, og da må jeg høre etter, sier Pål Thoresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.