Kjærlighet i moden alder:

- Da jeg møtte Morten, var det så intenst!

Hele elleve år gikk det, fra de møttes til de kom seg ut på første date. Men deretter fikk Morten det travelt: Allerede fire dager etter fridde han til Mette. Oppleves det annerledes å møte kjærligheten i moden alder?

NYGIFT: Mette Urdahl Storm og Morten Heiberg Storm giftet seg i København uten gjester et drøyt halvår etter første date. Frieriet kom fire dager etter den første daten. Foto: Privat
NYGIFT: Mette Urdahl Storm og Morten Heiberg Storm giftet seg i København uten gjester et drøyt halvår etter første date. Frieriet kom fire dager etter den første daten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det sies at kjærligheten ikke kjenner noen alder. Men enkelte opplevelser er gjerne forbeholdt modne par: Forholdet til Mette og Morten startet for eksempel med innleggelse på sykehjem. Vi kommer tilbake til det. La oss heller starte med begynnelsen:

For 14 år siden dro Mette Urdahl Storm (60) på jobb som journalist i Tvedestrandsposten for å intervjue byggmester, ingeniør og takstmann Morten Heiberg Storm (63). Saken skulle handle om huset han hadde bygget på Dypvåg i Tvedestrand. De fikk veldig god kontakt, så god at intervjuet om et hus gled umerkelig over i en samtale om den vanskelige kjærligheten. Mette røykte sigarillos ved Mortens kjøkkenbord. Morten røykte pipe.

Etter intervjuet og kjærlighetspraten tekstet de litt iblant. De var aldri omgangsvenner, men møttes i flere ulike sammenhenger. Mette gjorde dessuten flere intervjuer med Morten i de påfølgende årene.

Snakket om følelser

- Det har alltid vært kjempekoselig å møte Mette og vi har hatt en spesiell kontakt siden første gang vi traff hverandre. Med Mette klarte jeg for eksempel alltid å snakke om følelsene mine. Det var jeg ikke så vant til, sier Morten som presiserer at de romantiske følelsene ikke kom før i 2018, elleve år etter at de møttes for første gang.

- Det var den første gangen vi var single samtidig. Den første daten vår var i desember, men før det må jeg si at takstmannen slo til med en ganske effektiv kurtise, sier Mette og legger til:

- Han fridde fire dager etter den første daten.

Mistet konsentrasjonen

Morten visste at det var riktig. Han følte at han kjente Mette så godt. Og Mette sa ja med en gang.

- Det som er så rart, når vi snakker om å forelske seg i moden alder som det så vakkert heter, er at man ikke blir noe mer moden i hodet selv om man åpenbart er eldre. Da jeg møtte Morten, var det så intenst! Vi var begge helt ute når det gjaldt konsentrasjon på jobb og sånn. Vi var så forelsket, husker Mette.

De følte seg så trygge på hverandre, allerede der i den intense nyforelskelsens rus. Kombinasjonen føltes både uvant og spesiell for dem begge, det var som å komme hjem.

- Det var nydelig. Vi er jammen heldige, sier Mette.

Morten flyttet inn hos henne den første uka. Det var også uvanlig for dem begge. De fortalte familie og venner om samboerskapet med en gang, men ventet litt med å si noe om det planlagte bryllupet.

Både Mette og Morten har vært gift før og har voksne barn fra tidligere forhold. Mette har en sønn og Morten har tre døtre.

Jula på sykehjem

De rakk ikke å være kjærester i mer enn to uker og to dager før Morten falt på glattisen i Tvedestrand sentrum. To dager etter det første fallet, falt han igjen. Begge knærne var da såpass skadet og viktige sener røket, at han måtte sitte i rullestol med beina i strekk i ukevis. Mette flyttet inn på sykehjemmet i Tvedestrand i jula for å pleie sin kjære Morten.

- Det har vi tulla med mange ganger. Andre innleder forholdet med en romantisk langhelg i Paris, mens vårt forhold startet med noen uker på sykehjemmet, sier Mette.

- Det eneste jeg kunne gjøre, var å pusse tennene hvis noen hjalp meg med å ta tannpastaen på tannbørsten. Alt det andre gjorde Mette, forteller Morten.

De kom enda nærmere hverandre på grunn av fallene. Det skremte ingen av dem at de bodde sammen på sykehjem.

Brudekjolejakt

Da Morten ble litt bedre, var det ut på tur i bil for å finne brudekjole. I juni, et drøyt halvår etter den første daten, giftet Mette og Morten seg i København, uten gjester. Bare de aller nærmeste fikk melding samme dag: «Nå gifter vi oss!»

- Vi hadde en plan a, b og c for det bryllupet. Først tenkte vi at vi skulle gifte oss i den lokale kirken. Vi hadde til og med reservert tid, men så tenkte vi at Mauritius kunne vært et fint sted å gifte seg, vi planla allerede bryllupsreise dit.

Da de fant ut at sydhavsøybryllup ble for byråkratisk og kronglete, bestemte de seg for å bare gjøre det så enkelt og raskt som mulig. De sjekket sjømannskirken i København og fikk time på forsommeren. Det ble ikke fest med venner og familie.

PÅ FERIE: Mette og Morten klarte ikke å konsentrere seg om jobb da forelskelsen traff dem. Her er de i Malaga på ferie året etter de ble kjærester. Foto: Privat
PÅ FERIE: Mette og Morten klarte ikke å konsentrere seg om jobb da forelskelsen traff dem. Her er de i Malaga på ferie året etter de ble kjærester. Foto: Privat Vis mer

- Vi var bare helt egoistiske og spiste en fantastisk middag i København. Det var som et skuespill med smaksopplevelser helt bortenfor noe jeg har opplevd i mitt liv, sier Mette.

- Ja, den kosta omtrent det samme som en skjærgårdsjeep, sier Morten som medgir at han heller aldri har opplevd noe som ligner på middagsoppvisningen på restauranten Kong Hans kælder i København, hverken før eller siden.

Derfra dro de til et boutique-hotell Mette hadde booket i Gøteborg som en overraskelse til Morten. De fniser når de snakker om hotellet som er vanskelig å beskrive for dem begge. De bruker ord som «spacet» og «interessant» før Mette sier at det var slik hun forestiller seg det må ha vært å komme inn på en fransk nattklubb på 1930-tallet.

- Vi traff hverandre sent i livet, men vi hadde så lyst til å gifte oss likevel. Jeg har til og med tatt Mortens navn. Det er et statement på at jeg endelig har landet der jeg skal være, konkluderer Mette.

OVERRASKELSESBRYLLUP: Samme dag som bryllupet, sendte Mette og Morten meldinger til sine nærmeste for å informere dem: «Nå gifter vi oss!» Foto: Privat
OVERRASKELSESBRYLLUP: Samme dag som bryllupet, sendte Mette og Morten meldinger til sine nærmeste for å informere dem: «Nå gifter vi oss!» Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.