Foreldrene var alkoholikere

– Brukte den krevende oppveksten for å få sympati

- Selv i offerrollen var jeg best i klassen, forteller Bettina Weidich (55). Så snudde alt.

Ikke lenger et offer: Hver dag finner Bettina noe hun liker å gjøre og blir glad av, som å oppsøke naturen. – Det holder meg i følelsen av å elske meg selv. Da får jeg energi og kan takle hele verden. Foto: Anne Lene Johnsen
Ikke lenger et offer: Hver dag finner Bettina noe hun liker å gjøre og blir glad av, som å oppsøke naturen. – Det holder meg i følelsen av å elske meg selv. Da får jeg energi og kan takle hele verden. Foto: Anne Lene Johnsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bettina slet med depresjon og angst. Så skjønte hun at hun måtte ut av offerrollen. Nå har hun lært å prioritere seg selv og tatt styringen over sitt eget liv.

Bettina Weidich (55) fra Farum utenfor København vokste opp med foreldre som drakk veldig mye alkohol. Hun tok derfor allerede som barn mye ansvar, noe som satte sine spor langt inn i voksenlivet.

– Jeg skulle være den som passet på hjemme og sto blant annet for rengjøring, slik at det var pent når far kom hjem, forteller Bettina, som vi møter på et selvutviklingskurs på Fyn i Danmark.

Fasaden var viktig

Bettina var opptatt av at det alltid skulle være god stemning hjemme, og det var viktig å vise utad at de var en velfungerende kjernefamilie.

– Vi snakket ikke mye om følelser. Det ble heller ikke vist mye kjærlighet eller fysisk kontakt, det var bare den perfekte fasade som var viktig, sier hun.

I ungdommen sørget Bettina for å være mest mulig aktiv. Hun var veldig flink, fikk topp karakterer og sto på for å være den som ordnet alt. Hun har fortsatt å ta mye ansvar gjennom hele livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.