Husker du Tramteatret?

Ble avlyttet av POT og politianmeldt for blasfemi

Pelle Parafins Bøljeband gjorde den venstreradikale teatergruppa Tramteatret til ungdomsidoler. På et tidspunkt var de like kjent som a-ha. Det ga dem en talerstol som de utnyttet til fulle.

TRAMTEATRET: Pelle Parafin Bøljeband var Tramteatrets alter ego og sørget for gjennombrudd blant ungdom. Første rekke fra venstre, ved rollenavn: Pelle Parafin, Neon Latex, Frida Frosk. Annen rekke: Sandra Salamander, Guttorm Grevling, Ragna Rekkverk, Ronny og Randi. Bakerst står Billy Betong. Foto: Talent Music Organisation/NTB
TRAMTEATRET: Pelle Parafin Bøljeband var Tramteatrets alter ego og sørget for gjennombrudd blant ungdom. Første rekke fra venstre, ved rollenavn: Pelle Parafin, Neon Latex, Frida Frosk. Annen rekke: Sandra Salamander, Guttorm Grevling, Ragna Rekkverk, Ronny og Randi. Bakerst står Billy Betong. Foto: Talent Music Organisation/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mange husker Tramteatret først og fremst for «Halvsju»-seriene om Pelle Parafins Bøljeband på 1980-tallet. Pelle Parafin, Billy Betong, Guttorm Grevling, Leon Latex, Sandra Salamander, Frida Frosk og Ragna Rekkverk fikk en hel generasjon til å sitte spikret foran tv-skjermen. For ikke å snakke om skurkene Randi og Ronny.

- Vi var jo en venstreradikal teatergruppe for voksne som alle plutselig trodde var et rockeband for ungdom, sier Anders Rogg.

Han forteller at «Serum Serum» og de andre NRK-seriene var en ren spinoff som kom i stand ved en tilfeldighet.

- Ingen hadde forestilt seg at vi ville slå gjennom så monumentalt. På sommerturneene der vi opptrådte som Pelle Parafins Bøljeband brukte vi mer tid på å skrive autografer enn på å spille.

Tramteatret var helt der oppe med a-ha, «Brødrene Dahl» og «Dynastiet». Stjernestatusen ga dem en talerstol også for de politiske standpunktene.

- Vi hadde fri tilgang til spaltemeter, og bestemte oss for å bruke det til å fronte saker vi var engasjert i, sier Rogg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.