SLIK HAR DET BLITT: I sitt fotoprosjekt «Removed», viser den amerikanske fotografen Eric Pickersgill hvor absurd det egentlig ser ut når vi dukker ned i mobilen og stenger omgivelsene rundt oss ute. Dette har han gjort ved å ta mobilen ut av hendene på personene han har fotografert før bildene ble tatt. Se flere bilder i artikkelen under! Foto: Eric Pickersgill/«Removed»
SLIK HAR DET BLITT: I sitt fotoprosjekt «Removed», viser den amerikanske fotografen Eric Pickersgill hvor absurd det egentlig ser ut når vi dukker ned i mobilen og stenger omgivelsene rundt oss ute. Dette har han gjort ved å ta mobilen ut av hendene på personene han har fotografert før bildene ble tatt. Se flere bilder i artikkelen under! Foto: Eric Pickersgill/«Removed» Vis mer

Eric Pickersgill, Removed

Bildene viser hvor absurd vår avhengighet har blitt

– Uforskammet og respektløst når trangen til å sjekke smarttelefonen overskrider trangen til å være oppmerksom på de rundt oss, sier sosiolog.

Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Smarttelefonen river og sliter i oppmerksomheten min kontinuerlig. Glemmer jeg den hjemme føler jeg meg isolert, ensom og forlatt; at det er ingen veier ut i verden og ingen veier inn til meg.

Sosiolog Trond Blindheim har ingen problemer med å innrømme at han er avhengig av mobilen sin. Samtidig mener han at smarttelefonen er vår tids uromoment.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.