Lykkes som barnevakt

Barnevakt et eneste stort slit?

Professor og mamma tipser besteforeldre: Slik lykkes du som barnevakt!

MORO!: Besteforeldre er gode å ha som barnevakt, og det behøver ikke bli en slitsom affere. Her handler om å lage en god plan i forveien. Foto: Scanpix.
MORO!: Besteforeldre er gode å ha som barnevakt, og det behøver ikke bli en slitsom affere. Her handler om å lage en god plan i forveien. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Barn må få kanalisert energien sin. Late dager i pysjen med unger som er litt større funker kanskje for noen, men det har aldri fungert med våre barn!

Kristine Storli Henningsen er mor til tre barn på 12, 10 og åtte år. Hun er også damen bak bloggen Antisupermamma.no, og den utfordrende mammarollen har hun holdt flere foredrag om.

Hun mener at om man skal takle alle årene som mor og far, særlig i småbarnsperioden, er det godt å få ekstra hjelp av og til. Og er man heldig, er det ofte barnas besteforeldre som stiller opp. Noen mer enn andre, og det kan til tider tære på kreftene.

Det trenger derimot ikke å bli et slit å være barnevakt en dag eller en helg.

- La barna bruke krefter

- Vi har alltid hatt god hjelp av besteforeldre på begge sider. Men det har vært et voldsomt aktivitetsnivå - særlig min mor har nok merket det, ler Henningsen.

For man skal ikke kimse av småtassers energi, det gjelder både toåringer og åtteåringer. Og tar det helt av, er det ikke så rart om besteforeldre kvier seg for å være barnevakt. Derfor er det lurt å legge en plan i forkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.